Så är det dags, jullovet är oåterkalleligen över och imorgon drar vardagen igång igen. Nu gäller det att ställa om från semestermode till att återigen återgå till vardagen. Jag måste vänja mig av med att sjava runt i mjukiskläder en stor del av dagen, fördelar som sovmorgon och att själv kunna styra över sin tid.
Det har var tre veckor av välbehövd ledighet och jag har verkligen kopplat bort vardagen helt och hållet. Jag har pluggat en del visserligen, men har själv kunnat lägga upp min tid och när på dagen jag pluggat. Nu har jag ägnat helgen åt att förbereda mig inför den kommande veckan och återgången till vardagen. Det har varit dags att vrida tillbaka dygnsrytmen litegrann, få koll på vad som ska tas med inför första skoldagen och även mentalt förstå att jag inte är ledig längre.
I helgen städades också julen ut en gång för alla. Vi har valt att ha julsakerna kvar in i det längsta med tanke på hur mörkt och trist vädret varit. Stjärnor, ljusstakar och julgran har på ett välbehövligt sätt lyst upp i det gråa väder som rått de sista veckorna. Men nu går vi obevekligen mot ljusare tider, så då fick julprydnaderna stryka på foten.
Och till min stora glädje kom det under dagen idag till och med någon centimeter snö. Snö, som får lysa upp i mörkret och inte får allt att se grått och trist ut. Nu hoppas jag att vintern är här för att stanna en stund, så vi slipper ha konstant höstrusk som väder fram tills våren (förhoppningsvis) kommer.

Dagens snöfall. Foto: Tobias Lindqvist

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: