Ett smakrikt recept, som passar bra till både fest och vardag. Receptet är anpassat för fyra portioner, men det ger ganska små portioner ska tilläggas – så ta gärna i lite när det gäller ingredienserna!

Ingredienser

Syrad lök
1 rödlök
1 msk socker
2 msk vitvinsvinäger

Crispy chicken
1 msk paprikapulver
1 msk torkad oregano
1 msk spiskummin
2 krm cayennepeppar
1100 gram kycklingklubbor
4 msk ströbröd
1 ½ tsk salt
bakplåtspapper
neutral olja

Rostad sötpotatis
2 st sötpotatisar
salt
olivolja

Mangodressing
½ mango
1 dl matyoghurt
1 krm salt

Sallad
125 gram bulgur
½ mango
cosmopolitansallad
1 krm salt
2 tsk rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Syrad lök: Strimla rödlöken och lägg i en kastrull tillsammans med socker och rödvinsvinäger. Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat bort, cirka en till två minuter. Ställ åt sidan till servering.
  3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  4. Crispy chicken: Bland ihop ströbröd, paprikapulver, torkad oregano, spiskummin, cayennepeppar och salt på en tallrik, Vänd kycklingklubborna i kryddblandningen, Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite neutral olja och rosta i övre delen av ugnen cirka 40 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 83 grader).
  5. Rostad sötpotatis: Skär sötpotatisarna i mindre bitar. Lägg i ugnsform och blanda med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  6. Mangodressing: Skala och skär den halva mangon i mindre bitar. Lägg i en mixerbehållare tillsammans med matyoghurt och salt. Mixa till en jämn sås.
  7. Skala och skär resten av mangon i mindre bitar och plocka salladen i grova bitar. Lägg allt i en salladsskål. Blanda ner den rostade sötpotatisen, kokt bulgur, salt och rödvinsvinäger.
  8. Toppa sötpotatissalladen med syrad lök. Servera med mangodressing och crispy chicken.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: