Den senaste veckan har jag känt mig som en tvättäkta student, trots att jag varit på jobbet på dagarna. På dagtid har jag undervisats i konststycket att bli trafikledare och på eftermiddagar och kvällar har det varit ryska och rysk kulturhistoria som gällt. Jag har inte hunnit hem mellan jobbet och föreläsningarna som hålls på eftermiddagarna, utan istället sett till att ha min dator med mig och satt mig på ett fik för att vara med på föreläsningarna via Skype. Som tur är, finns ett litet fik runt hörnet från jobbet, där jag kunnat sätta mig för att spara lite tid. Jag har inte haft tiden att ta mig någon längre sträcka mellan jobbet och föreläsningarna, utan fått utnyttja varje liten sekund.
Jag har druckit omåttliga mängder kaffe, sovit alldeles för lite och ätit alldeles för onyttigt. Ungefär som under min studietid i Kalmar, när hela tillvaron kretsade kring studier och att i övrigt spara så mycket tid och pengar som möjligt.
Dock har jag nog insett att det kommer bli väl tufft under de veckor jag går på kontorstider att hinna med allt som jag vill hinna med, inklusive studierna. Så jag har nu mejlat lärarna och för att se om det går att få något specialupplägg för att helt enkelt hinna med allt. I annat fall kommer jag söka utbildningarna igen till våren, för som det ser ut just nu kommer jag helt enkelt inte hinna med. Jag misstänkte någonstans att det kunde bli så, men ville ändå ge det hela en chans. Å andra sidan är det bara de kommande veckorna med kontorstider som blir köriga, jag kommer sedan ha alla förutsättningar att hinna med det jag ska. Det är också just därför jag hoppas på att kunna något specialupplägg, eftersom det hela inte gäller hela terminen utan bara några veckor.

Nu har jag i alla fall tillryggalagt den första veckan som trafikledare på Trafikverket och det känns så här långt oerhört bra. Vi har blivit väl omhändertagna och bemötta på vår nya arbetsplats och det är en bra stämning, allt annat vore en ren lögn att säga. Det känns som ett ställe där man kommer att trivas och schemat som vi ska gå på är helt fantastiskt bra – precis ett sådant som man bara kan drömma om som skiftarbetare.
Sen är det oerhört mycket ny information att ta in, så det kommer bli en hel del pluggande framöver för att faktiskt få in allt som man behöver kunna. Men utbildningen tycks till stor del vara upplagd så att man inte ska behöva plugga alltför mycket hemma, utan det mesta ska gå att sköta under arbetstid. Och det känns ändå väldigt bra, även om jag säkerligen på eget bevåg kommer att sitta och plugga här och där på kvällarna för att känna att man hänger med ordentligt. Till stor del är det trots allt mitt eget ansvar att se till att jag hänger med och inte glider efter.

Lite märkligt väder har det samtidigt varit den gångna veckan. Det känns lite konstigt att vi haft en sådan regnig sommar, men när hösten väl ska komma blir det riktig högsommarvärme. Jag går fortfarande i shorts och kortärmat om dagarna för att helt enkelt inte smälta bort. Även i normala fall är jag väldigt varmblodad – men är det över 25 plusgrader rinner svetten som bara den och jag måste tvätta kläderna tämligen ofta. Långärmat och långbyxor har inte varit att tänka på under den gångna veckan, det har varit totalt uteslutet. Men man ska väl inte klaga på att det är varmt, utan man får njuta då pass mycket som det går istället. Det är bara lite ironiskt att försommaren och den tidiga hösten är så varma – när man inte har semester. Och semestern i sig regnar mest bort, är det inte lite ironiskt så säg!

Även helgen har varit aningen intensiv, men väldigt rolig denna vecka. Fredagen avslutades med ett besök på Öl- och whiskymässan på Stadsgårdsterminalen. Det är nog runt 20 år sedan jag var på mässan senast, så det var på tiden att det blev av igen. De senaste åren har jag kommit på lite för sent att jag vill gå och det har varit svårt att få tag i någon som vill haka på. Men i år var jag ute i lite bättre tid och fick faktiskt sällskap.
Det är en rätt rolig idé, att kunna gå runt mellan olika montrar och prova öl och whisky – och det fanns även lite annat som gin, champagne och mjöd. Entrén kostade 250 kronor och då fick man ett provsmakningsglas att ta med till de olika montrarna. För 30-40 kronor fick man sedan provsmaka 10 centiliter öl eller två centiliter starksprit. Rådet från arrangörerna var att man inte skulle dricka för mycket, eftersom det lätt förstörde själva upplevelsen – och jag förstår det rådet. Har man druckit för mycket, förstör det själva smakupplevelsen när man provar nya sorters öl.
Igår hade vi främmande av merparten av min familj, som kom över på middag. Det har blivit något av en liten “tradition” att äta kräftor i samband med min födelsedag, som i år infaller imorgon måndag. Så vi ville inte vara sämre i år, utan handlade in kräftor och alla tillbehör man kan tänka sig till det. Själva kräftorna var en riktig lyckträff, de var fruktansvärt goda – men så hade vi också kommit över svenska, färska kräftor till ett bra pris. Så maten blev en succé, vilket förstås var jättekul. Sen är det alltid svårt att beräkna mängder på maten, så vi har alltid rester när vi haft middag hemma. Denna gång är inget undantag, utan vi har även denna gång kräftor att äta så här dagen efter. Det gör visserligen ingenting, men det är lite ironiskt på något vis att det alltid ska bli mat över.
Söndagen har förflutit i det lugn som bara en fikastund med goda vänner kan ge – och vi har varit på café med ett kompispar och fått i oss kaffe och bakelser. I övrigt har söndagen varit lugn, med tillhörande sovmorgon till halv elva.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: