Jaha, här är det snabba vändningar – men så är det trots allt i livet ibland. Jag insåg tämligen snabbt att det var tufft att gå två kurser parallellt med mina högst tillfälliga kontorstider på jobbet. Det blev till och med tuffare än jag trott, jag insåg snabbt att det skulle vara svårt att hinna med allt. Nu har jag haft samtal med mina lärare och kommit fram till ett helt annat upplägg, nämligen att jag skippar ryskan denna termin och bara läser Rysk idé- och kulturhistoria. Jag började med att be om specialupplägg i kurserna, eftersom jag haft svårt att hinna med – men i ryskakursen gick man inte med på det. Eller rättare sagt, man gjorde på ett trevligt och bra sätt klart att det inte fanns möjlighet till några större undantag i undervisningen. Däremot har jag fått ett specialupplägg i kursen i Rysk idé- och kulturhistoria, där jag kommer få komma in med uppgifter senare i höst för att komplettera det jag missar under de kommande veckorna.
Det känns inte bittert eller surt på något vis, utan jag får helt enkelt acceptera att detta är situationen just nu. Ibland får man inte tiden och orken att räcka till helt enkelt, så är det bara. Och jag visste redan från början att detta skulle bli tufft under några veckor, så det var ingen större nyhet. Dessutom har jag turen att kurserna går varje termin, så jag behöver inte vänta ett år för att gå kursen igen utan behöver bara vänta till våren med att börja läsa ryska igen.

Jag har så otroligt mycket inplanerat, så ibland måste man faktiskt prioritera lite grann – svårare än så är det trots allt inte. Det är mycket att ta in just nu som det är, med internutbildning på jobbet under hela hösten och att sedan plugga vid sidan av det. Jag har varit inne i den där berömda väggen en gång tidigare och längtar inte tillbaka dit igen, så jag får passa mig lite och inte åta mig för mycket. Så det här var ett bra upplägg, nu hoppas jag på att kunna hålla ett visst tempo med alla studier jag ska hinna med. Jag blev positivt överraskad över skolans tillmötesgående, någonstans hade jag av någon anledning inga förhoppningar om att man skulle vara det överhuvudtaget. Men jag fick ett bra bemötande när jag pratade med mina lärare och båda hade förståelse för situationen. Sen har jag i min tur förståelse för att det ibland kan vara svårt att ge anpassad undervisning i vissa kurser. Enda anledningen till att jag ens frågade, var att det bara var under ett några få veckor jag har svårt att hinna med och tänkte därför att det fanns en liten möjlighet att anpassa undervisningen.

Nåja, nu kan jag lägga all energi på jobbet och den kurs jag fortsätter att läsa och det känns som ett bra beslut! Det blir inte roligt när det blir för mycket, utan förvandlas till ett måste att hinna med. Jag vill att det ska kännas lustfyllt att plugga, att det verkligen ska kännas roligt. Och det det gör det inte om det blir för mycket, utan då blir det bara ett stressmoment. Föreläsningarna vi har varje vecka blir mest orosmoln om jag inte känner att jag är tillräckligt förberedd, det blir liksom pinsamt när jag känner att jag inte kunna förbereda mig inför det hela.
Jag har valt att plugga helt frivilligt och enbart för att jag vill lära mig lite kuriosa, ingenting annat. Jag har ingen nytta av utbildningen i mitt jobb eller ens på min fritid, så det är ren och skär kuriosa att läsa dessa kurser.

Nu blir tempot lite lugnare än beräknat under hösten och det känns bra. Jag har i ärlighetens namn känt mig aningen stressad över allt på sistone och verkligen funderat på hur jag ska lösa allt. Nu blev lösningen väldigt bra och jag kan ha ett lite lugnare tempo. Jag kommer ha mer tid över för firman när det väl rullar igång igen när jag börjar jobba skift igen. Då kommer jag ha mer tid för det allra mesta, både mina studier och mitt företag. Ibland blir inte allt som man tänkt sig, men sådant är ju livet trots allt.😊

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: