Vi har nu bott ganska exakt på dagen två månader i den nya lägenheten. Ju mer vi kommer i ordning, ju bättre trivs vi i vår mysiga trea. Men är det någon som inte vill fatta att vi har flyttat, så tycks det vara brevbäraren. Eftersändningen mellan de två lägenheterna vill liksom inte fungera ordentligt, utan fortfarande tycks viss post gå tillbaka till avsändaren istället för att delas ut till den nya lägenheten några trappor upp från den gamla. Jag har flera gånger på sistone fått påminnelser på fakturor som jag från början aldrig fått. Om det är eftersändningen som fallerar, eller om det är något annat i postgången som strular ska jag egentligen låta vara osagt.

Jag minns när jag var ganska nyinflyttad i Stockholm och bodde i utkanten av Upplands Väsby. Då var det under en period stora problem med postutdelningen i mitt området och det var ofta post inte kom fram som den skulle. Jag fick ofta påminnelser på fakturor som jag aldrig fått från början. Efter visst detektivarbete, visade det sig att var post som CityMail skulle delat ut, som inte kom fram som den skulle.
Jag kontaktade deras kundtjänst och det visade sig att det inte bara var jag som reklamerat att post inte delades ut som den skulle. Det var framförallt post från bland annat Fortum som inte delades ut korrekt. Från CityMails sida funderade man inledningsvis på om det var så att posten inte nådde dem från första början.
Men när det utrett det hela – vad jag förstod rätt grundligt – visade det sig att det brevbäraren som helt enkelt struntat i att dela ut viss post av någon besynnerlig anledning. Brevbäraren blev sedermera av med jobbet och därefter fungerade postutdelning som den skulle igen.

Jag har själv jobbat som brevbärare till och från under flera år. Även om det är mer att hålla reda på än vad många tycks tro, så är det inte direkt världens mest komplicerade arbete – det är ingen hjärnkirurgi vi pratar om direkt. Det är ganska lätt att hålla koll på eftersändningarna, framförallt med dagens system för postsortering. Har man sedan – som vi har – namnet klart och tydligt på dörren liksom på tavlan nere i porten, ska det inte vara särskilt svårt att hitta var man ska dela ut vår post.
Men lik förbaskat tycks inte all post komma fram som den ska. I förra lägenheten var det aldrig några problem, det var bara ytterst enstaka gånger som vi saknade post – men det hörde verkligen till undantagen.

Nu har jag återigen kontaktat Svensk Adressändring för att reklamera eftersändningen. Men jag har även kontaktat både PostNord och CityMail för att påtala att brev inte kommer fram som de ska. Rätt vad det är, kanske det är något väldigt viktigt som inte kommer fram. Någon påminnelse på en faktura här och där kanske inte är en katastrof, men det är väldigt irriterande. Vill det sig riktigt illa, kanske påminnelsen inte heller kommer fram – och då hamnar man kanske hos inkasso eller, ännu värre, hos Kronofogden. Och det vill man ju helst undvika.

Relaterade artiklar

Kompasskurs 1

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: