INGREDIENSER

Smet:
700 gram potatis (helst King Edward)
1,5 deciliter potatismjöl
3 äggulor
50 gram smör
1 tsk salt 

Fyllning:
400 gram rimmat sidfläsk
1 gul lök
kryddpeppar
 
GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och koka potatisen. Pressa den genom en potatispress ned i en bunke och låt svalna något. Rör i potatismjöl, äggulor, smör och salt. Blanda till en smidig deg.
  2. Skär fläsket till fyllningen i halvcentimeterstora bitar. Skala och skär löken i lika stora bitar. Hetta upp smöret och stek fläsk och lök gyllenbrunt. Blanda i kryddpeppar, ställ åt sidan så länge.
  3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Rulla ut potatisdegen till en limpa och skär cirka två centimeter tjocka skivor. Gör små fördjupningar i mitten och lägg i fyllning. Vik hop till bollar runt fyllningen och platta till något.
  4. Knaperstek fläsket till serveringen, lägg lite smör i pannan till en början så att det inte bränner vid. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Koka kroppkakorna i omgångar, 5-6 minuter eller tills de flyter upp till ytan. Servera genast med fläsket, lingon och brynt smör.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: