Det är flera år sedan jag lade mig under en tatueras nål och lät kroppen bli dekorerad med en ny tatuering. Men nu är det faktiskt dags – och för en gångs skull känner jag att jag faktiskt har råd. Dessutom har jag fått ett presentkort på ny tatuering i julklapp, så det måste jag självklart utnyttja. Jag önskade mig just ett sådant presentkort i julklapp och angav vilken tatuerare jag har gått till de senaste gångerna, jag har nämligen en favoritstudio som ligger inne på Södermalm. Det har liksom blivit som en beroendeframkallande drog att tatuera sig och jag brukar med jämna mellanrum göra något nytt. Jag har sparat ner massor med tatueringsförslag på datorn och har nu plockat ut ett par motiv som det ska bli. Sedan har jag en tatuering som jag tänkt mig att jag ska låta tatueraren piffa till, eftersom det är den enda tatueringen på kroppen som jag inte är riktigt nöjd med. Det är ormen – som ni ser på den översta av bilderna här nedanför – som ska piffas till lite. Hur vet jag inte riktigt än, utan ska se vad tatueraren säger – vad han kan tänkas kunna göra med den. Ibland gillar jag att bara kunna säga “Gör vad du vill, du har fria händer!”. Men det känns lite läskigt när det kommer till tatueringar.
Grejen med just ormen, är att jag gick till en för mig helt okänd tatuerare och gjorde den – bara för att just den studion just då hade nedsatt pris på tatueringar. Sen blev jag inte riktigt nöjd med den, så nu ska jag gå till en studio där jag vet att de är duktiga och se om de kan “piffa till” den lite. Allt beror förstås på pris, vad de kommer att ta för att göra något åt ormen. Men det är sådant som visar sig när man pratar med dem…

Förutom att piffa till ormen, så är tanken att göra två små tatueringar till – lite beroende på hur mycket det kommer att kosta att göra något åt ormen. Trots allt har jag inte obegränsat med pengar att lägga på tatueringar just nu, även om jag känner att jag har råd att göra något mindre. Men de tatueringar jag ska göra utöver ormen är väldigt små och enkla, så de bör inte kosta särskilt mycket att göra.
Jag har – åtminstone på senare år – haft som “policy” att en tatuering ska betyda någonting, symbolisera något som har med mig själv att göra. Det kan vara ett intresse, ett yrkesval eller liknande. Det enda jag inte tatuerar in är något som symboliserar en åsikt eller ställningstagande. Jag tänker att jag trots allt kanske ändrar åsikter ibland – och då kan det bli lite jobbigt som man tatuerat in något som klart symboliserar en viss åsikt. Jag skulle nog inte heller tatuera in loggan för till exempel ett idrottslag som jag höll på, just ifall jag en dag börjar hålla på ett annat lag.
Den tatuering som har den starkaste symboliken och nog betyder mest för mig av alla mina 14 tatueringar, är den som föreställer liemannen – eller Döden om du så vill. Den sitter på höger underarm och jag gjorde den strax efter jag fått min cancerdiagnos för åtta år sedan – och för symboliserar den att vi trots allt går hand i hand med döden genom hela livet. Vi vet aldrig när eller hur döden kommer, bara att den kommer en dag. Själv hade jag kunnat stryka med av i och med cancern och det är just det som tatueringen symboliserar. Sen har jag även tatuerat in texten “Fuck cancer” intill operationsärret jag har i nacken, också det en symbolik mot cancer och hur skört livet trots allt är.

Min ekonomi har kanske inte varit den bästa de senaste 2-3 åren, så det har inte blivit så många tatueringar gjorda direkt. Eller rättare sagt: inga alls. Först pluggade jag ett läsår, sedan har jag varit sjukskriven nästan ett år – vilket i princip kört ekonomin i botten. Så det där med tatueringar har inte direkt varit särskilt prioriterat om man säger så. Men nu börjar ekonomin sakta komma på fötter igen i och med att jag återigen jobbar heltid, så då kan jag komma igång med att tatuera mig igen. Jag har ytterligare några motiv som jag vill tatuera in efter de tatueringar jag nu ska göra, sen kommer det säkert bli fler med tiden. Det är som sagt aningen beroendeframkallande med tatueringar när man en gång börjat, så åtminstone jag själv kommer nog inte sluta att tatuera mig förrän det inte finns någon mer plats. Sen finns det vissa ställen jag inte skulle tatuera mig på, som till exempel i ansiktet.
Nu är armarna i princip fyllda med tatueringar, liksom nacken. Så nästa ställe blir nog ryggen tror jag, därefter benen. Så småningom kanske det även blir något på på bröstet och/eller magen – men vad gäller den delen av kroppen, står det näst på tur att först gå ner i vikt. Jag tror nämligen inte att det blir så snyggt med tatueringar där annars.

Sen kan jag inte låta bli att dela med mig av de tatueringar jag redan har. Alla tatueringar är inte med på bilderna, utan jag har ytterligare några stycken. Men detta är i alla fall merparten av de tatueringar jag har. 😊

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: