Jag vet att jag brukat berömma PostNord och hävda att jag ytterst sällan har otur med postgången och leverans av paket. Och visst, det är sant; det funkar trots allt allt som oftast med leveransen av brev och paket. Åtminstone hem till oss. Men ibland blir det missöden, varav vissa kan vara svåra att förstå att de faktiskt uppstår.
Senast det krånglade, var när vi flyttade från en lägenhet till en annan i samma byggnad i våras. Givetvis beställde vi eftersändning på posten till den nya lägenheten för att ingen viktig post skulle försvinna på vägen. Men tror ni posten delades ut som den skulle till den nya lägenheten? Nej, det är tydligen för mycket begärt, för man fortsatte dela ut posten till den gamla lägenheten. Trots att namnen på dörrarna ändrades, förstod uppenbarligen inte brevbäraren var posten skulle delas ut. Jag har själv jobbat som brevbärare och vet hur arbetet går till – och det är ganska svårt att missa en eftersändning. Trots påtryckningar och flera felanmälningar till Svensk adressändring fortsatte problemet under en längre tid. Det var bara tur att de nya hyresgästerna i den gamla lägenheten var snälla och kom upp med den post som kommit fel.
Nu verkar de allra flesta ha fått vår nya adress och brevbäraren har efter några månader förstått att posten trots allt ska eftersändas. Men det var några veckor av total frustration över att (ibland) ganska viktig post inte delades ut som den skulle. Det hände till och med att man skickade tillbaka post istället för att eftersända den, vilket gjorde att jag fick påminnelser på fakturor som jag aldrig fått från första början.

Nåja, nu verkar posten delas ut som den ska och allt är frid och fröjd på den punkten. Men igår kom nästa problem. Jag har beställt varor för över 1200 kronor från Apotea och paketet skulle levereras till dörren någon gång mellan 12:00 och 17:00 igår. Men något paket kom aldrig. Jag gick in i PostNords app och kollade – och där stod bara att paketet var på väg.
Idag ringde jag till PostNords kundtjänst för att reda ut det hela och förhoppningsvis få veta vad som hänt med mitt paket. På något vis har paketet “fastnat” på sorteringsterminalen och av någon anledning inte kommit vidare. Hos kundtjänst kunde man inte säga mer än paketet tycktes vara kvar på sorteringsterminalen.
Nu har man öppnat upp ett ärende kring mitt paket och ska titta på vad som skett för att sedan återkomma till mig. Men det är oerhört frustrerande, detta är varor jag verkligen behöver och jag hade velat ha fått paketet som planerat under gårdagen. Det finns liksom en anledning till att man handlar på nätet, utöver att det ofta blir lite billigare. Nämligen att man på så vis slipper gå till en fysisk butik för att handla och sedan bära hem sina varor. Med Apoteas service skulle jag istället få varorna levererade hem till dörren – vilket ju är oerhört praktiskt.
Jag få försöka tänka att detta är första gången det är strul med ett paket från PostNord, att det faktiskt funkar friktionsfritt i de allra flesta fall. Jag vet att man hanterar tusentals paket per dygn (om inte fler) och att det förmodligen vore konstigt om det aldrig blev fel. Men det är oerhört frustrerande när det faktiskt händer. Nu hoppas jag bara att man faktiskt hittar mitt paket och att det kommer tillrätta med tiden.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: