Som de flesta andra i dagens uppkopplade samhälle, handlar jag väldigt mycket över internet och får varorna skickade hem till mig. Såväl mat som snus, mediciner, kläder, kontorsmateriel och datautrustning inhandlas på den nätbutik som erbjuder det bästa priset till de bästa villkoren. Med åren har jag också lärt mig vilka transportföretag som är bäst och som oftast håller vad de lovar. Och just i det område jag bor, har jag aldrig upplevt det strul som många andra av PostNords kunder verkar uppleva. Både paket och brev kommer fram som det ska och det går att räkna på en handens fingrar hur många gånger det blivit förseningar av försändelser som skickats med PostNord. Oavsett om det är brev eller paket vi snackar om. Istället har man alltid hållit leveranstiderna och jag har aldrig varit med om att försändelser försvunnit eller skadats under transporten. Det kan säkert variera mellan olika geografiska områden, men postutdelningen och paketleverans genom PostNord i just Bagarmossen har alltid fungerat fläckfritt under de dryga 16 år jag bott här.
Däremot har jag stött på en hel del problem med andra transportföretag, som inte alls levt upp till vad det lovat. UPS är ett av de företag som strulat allra mest och som jag helst inte anlitar överhuvudtaget om det går att undvika. Flera gånger har de lovat att leverera paket till dörren, men istället bara skickat SMS om att de sökt mig men jag inte varit hemma – trots att jag just varit hemma men inte fått någon påringning från chauffören vare sig på dörren eller telefonen.

Som sagt handlar jag väldigt mycket via nätet och får väldigt många försändelser skickade till mig via olika transportföretag. Och det är inte bara privat jag beställer saker som ska transporteras hem. Jag har min lilla enskilda firma, där jag också beställer en hel del grejer. Bland annat exempelvis olika reklamprylar från ett tryckeri och en del annan utrustning jag behöver för företagets räkning.
Så jag får X antal försändelser varje månad antingen hem till dörren eller som ska hämtas ut på något av de två ombud som finns i Bagarmossen. Det enda negativa som jag kan säga om PostNord är att ett av postombuden inte känns särskilt seriöst. Flera gånger när jag varit där, har man förvarat försändelser ute i själva butikslokalen vilket inte känns helt bekvämt eftersom jag tycker det borde öka risken för stölder av försändelser. Så de gånger man kan välja vilket ombud man kan hämta sin försändelse på brukar jag välja det ombud som känns mest seriöst – det vill säga där man inte förvarar försändelser i själva butikslokalen. Givetvis har jag även kontaktat PostNords kundtjänst de gånger jag sett att deras ombud förvarat försändelser i utanför kassan i butikslokalen för att påpeka det olämpliga i sådan hantering av kundernas försändelser.

Dock verkar det vara något av ett lotteri när det kommer till vilka transportföretag man kan lita på eller ej. Jag har hört flera personer uttala sig i väldigt positiva ordalag om till exempel UPS, men som inte alls skött sig här i Bagarmossen. Och PostNord har fått utstå en hel del kritik genom de gångna åren, medan jag själv aldrig upplevt några störningar i deras service. Snarare tvärtom, har de alltid överträffat mina förväntningar. Så det tycks bero på var man bor och vilka specifika anställda man har med att göra, somliga gör väl helt enkelt ett bättre jobb än andra.

Relaterade artiklar

Kompasskurs: Dagens tistel går till UPS, Svar från UPS, UPS slutar inte att förvåna

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d