För några veckor sedan skrev jag ett irriterat inlägg om en thaimassagesalong här i Bagarmossen, som visat sig vara en förtäckt bordell. Jag blev väldigt glad när jag upptäckte salongen, eftersom jag är så förtjust i thaimassage. Så givetvis kunde jag inte motstå frestelsen att gå dit för att se vad de går för. Men jag fick en halvhjärtad massage, som avslutades med jag erbjöds köpa sex. Jag blev väldigt illa berörd och gick därifrån – givetvis utan att ha köpt sex.
När jag kom hem, hörde jag av mig till Polisen och tipsade om att det finns en förtäckt bordell i Bagarmossen. Jag lämnade de uppgifter jag hade i form av adress liksom adressen till hemsidan. Men ingenting hände – och jag vet ju vilka begränsade resurser Polisen har och att man måste prioritera bland inkommande tips.
Efter visst detektivarbete, lyckades jag få fram vilket bolag det var som ägde fastigheten där massagesalongen låg. Jag började med att mejla dem, men fick inget svar. Då skrev jag ett hederlig pappersbrev som jag skickade till företaget. Inte heller brevet besvarade man på något vis. Det hela kändes väldigt konstigt, det kändes lite som att fastighetsägaren helt enkelt inte brydde sig om att det fanns en förtäckt bordell i deras lokaler.

Men häromdagen passerade jag av en slump huset är den aktuella massagesalongen legat – och då verkade lokalerna vara tomma. Om det är Polisen som varit där, om det är hyresvärden som satt stopp för verksamheten eller om det är något annat som hänt, har jag ingen som helst aning om. Men förhoppningsvis är det i alla fall någon från fastighetsbolaget som satt P för det hela. Ännu bättre vore det ju om Polisen faktiskt utrett det hela och kanske någon till och med blir lagförd. Men ska jag vara helt ärlig, tror jag inte att Polisen har det minsta med att göra att bordellen nu verkar ha stängt. Det känns mer troligt att hyresvärden gjort något.

Nåja, vad som än har hänt, så är den förtäckta bordellen borta verkar det som – vilket känns oerhört skönt. Det har känts ytterst osmakligt (milt uttryckt) med en sådan verksamhet inpå husknuten. Jag har funderat mycket på under vilka omständigheter tjejerna tvingats arbeta på bordellen. Man hör ju ofta om tjejer som luras till Sverige i hopp om välbetalda jobb, men som sedan tvingas in prostitution. Hallickarna tar passet så att det ska bli svårare att rymma och ofta får tjejerna inte ens ta del av de pengar de tjänar in. En oerhört smutsig bransch helt enkelt, där arbetarna (det vill säga tjejerna) saknar all form av människovärde. Åtminstone i hallickarnas och kundernas ögon.
Så jag är väldigt nöjd att verksamheten åtminstone inte fortgår i mitt grannskap. Förmodligen fortgår den någon annanstans, men nu är det åtminstone en bordell mindre i Stockholmsområdet.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: