4 portioner

Ingredienser

300 gram haloumi
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 ½ msk stark senap
500 ml krossade tomater
1 dl vatten
1 dl creme fraishe
1 tsk rökt paprikapulver
½ krm chipotlepeppar
1 krm salt
2 krm peppar

Gör så här

  1. Skär haloumin i strimlor och stek i lite olja i en panna (gärna järngryta). Sätt åt sidan.
  2. Finhacka löken, pressa vitlöken och stek gyllene i olja i samma panna om haloumin.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna, utom haloumin, och låt puttra i tre minuter.
  4. Blanda ner haloumin och servera med ris och en fräsch grönsallad.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: