Jag försöker uppdatera bloggen varje dag, men det är inte alltid det lättaste när det inte händer så mycket i vardagen. Jag har nu tillryggalagt fyra nattpass och det är inte mycket man hinner eller orkar göra mellan nattpassen. Inte minst när man – som jag – gör tolvtimmarspass, då hinner man i princip bara hem för att äta, duscha och sova några timmar innan det är dags att bege sig till jobbet igen. Nu är i alla fall arbetsveckan över för den här gången och jag är ledig några dagar. Det ska verkligen bli superskönt att få några dagar ledigt och kunna göra lite annat än att jobba.
Min vana trogen, ställde jag idag klockan på 13:00 för att vrida tillbaka dygnet efter fyra nattpass. Jag brukar alltid göra så efter sista nattpasset för att komma tillbaka till en någorlunda normal dygnsrytm under ledigheten. Jag har vissa kolleger som inte vrider tillbaka dygnet när de är lediga, utan fortsätter vara vakna på nätterna och sover på dagarna. Men jag skulle tycka att tillvaron blev alltför trist om man gjorde så. Man skulle få svårt att ha ett socialt liv, svårt att göra saker överhuvudtaget om man inte var vaken om dagarna. Jag är bara trött så här första dagen efter sista nattpasset, sedan är jag hyfsat tillbaka i gängse rutiner igen. Sedan vrider jag på dygnet igen när det är dags att börja jobba igen. Kvällen innan jag ska börja jobba, sitter jag uppe så sent jag bara orkar för att vrida dygnet till att vara vaken nattetid.

Idag har jag varit oerhört effektiv sedan jag kom upp vid ettiden. Egentligen hade jag helst gått hemma i mjukiskläder och inte gjort så jäkla mycket, men det ansåg jag mig inte ha tid med. Istället var jag förbi hos mitt postombud och fick iväg lite post för min egen och företagets räkning. Bland annat hade jag en retur på kläder jag köpt som skulle skickas tillbaka och sedan en påminnelsefaktura för företagets räkning som också behövde komma iväg. Egentligen hade jag tänkt gå på gymmet därefter, men det hanns liksom inte riktigt med. Istället var det dags att få fram adventspyntet, så nu är det advent på riktigt här hemma! Visserligen någon dag för tidigt, men vad spelar det för roll?
Nu är det helg för hela slanten och jag ska njuta av min ledighet. Tyvärr går vi om varandra litegrann när det gäller helger här hemma. Det idealiska hade varit om vi skulle ha jobbat ungefär samma helger, men den turen har vi inte. Så just denna kommande helg, är jag gräsänkling och får rå om mig själv medan sambon jobbar och drar in pengar. Det gör mig inte så hemskt mycket, så länge det inte blir så att vi aldrig har några helger lediga tillsammans. Men någon helg här och där gör mig inte så mycket. Däremot tycker jag att det ä extremt tråkigt att laga mat när jag är ensam. Oftast blir det hämtmat när sambon jobbar kväll, framförallt på helgerna. Det är inte det billigaste alternativet, men det trevligaste.
Dock har vi haft lite otur just den här veckan och gått om varandra helt och hållet. Några dagar har sambon hunnit gå hemifrån på morgonen när jag kommer hem, sen har jag hunnit gå till jobbet när sambon kommer hem på kvällen. Vi har alltså inte ens möts i dörren, utan som närmast suttit i varsitt tunnelbanetåg och kunna vinka till varandra när tågen möts. Men det är så livet är när man har oregelbundna arbetstider båda två, då går man om varandra ibland helt enkelt.

Veckan inleddes ju med snökaos och råd om att jobba hemifrån om man kunde. Själv kan jag inte jobba hemifrån, utan måste vara på plats på min arbetsplats när jag jobbar. Måndagen gick det förvånansvärt bra att komma till jobbet, men tisdagen blev lite meckigare. Till sist gav jag upp försöken att åka kollektivt, utan hoppade in i en taxi sista biten från T-centralen. Kvittot har jag idag skickat in till SL och begärt att få pengarna tillbaka för min taxiresa. Nu återstår bara att se om de godtar min begäran och faktiskt betalar ut pengarna.
De senaste dagarna har dock vädret vänt och det har inte kommit någon mer snö. Istället har det varit några få plusgrader och regn som kommit och gått. Så nu är det inte lika vackert med snön längre, utan det ligger fula vallar och snöhögar överallt, som snöröjarna plogat upp under det värsta snöandet. På vår gata är det rätt slarvigt röjt och jag är inte avundsjuk på de bilägare som ska försöka hitta en parkeringsplats längs gatan. Även om det ibland är lite struligt, så är jag faktiskt glad att jag åker kollektivt och inte bil när vädret är så här. Mycket hellre sitter jag på ett försenat pendeltåg än krånglar mig runt i halkan bland höga snövallar med en bil.

Nu har jag gått igenom min filofax och kan konstatera att jag har något inplanerat i princip varje dag under min ledighet. Bland annat har jag faktiskt en filminspelning som äger rum på onsdag, där jag har fått huvudrollen i en reklamfilm. Egentligen skulle jag suttit barnvakt åt min yngsta systerson några timmar en av dagarna, men nu har jag fått veta att jag får jobba extra just den dagen, så barnvakteriet får vänta lite. Känns lite tråkigt, men jag behöver extrapengarna från att jobba extra. Och så ska jag naturligtvis plugga ryska. På tisdag har jag den veckovisa föreläsningen på två timmar och man brukar vara ganska mör i huvudet efter all information man matas med under dessa föreläsningar. Det är otroligt mycket grammatik man ska lära sig och varje föreläsning är det nya moment som ska gås igenom. Nu har jag missat två föreläsningar i rad, så jag hoppas att jag kommer kunna ta igen det jag har missat på egen hand. Jag tror inte att det ska vara några problem, vi har tillgång till allt material online och jag har redan suttit en del med det materialet och pluggat stenhårt. Sen ska jag sitta lite i helgen och plugga också – och hoppas på att komma ikapp det jag har missat.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

1 kommentar

  1. Det är okej om man inte orkar blogga varje dag.. jag har sådana perioder med. här i borås snöade det inte så mycket men vi fick halk kaos istället. hoppas du mår bra. jag gillar och läsa din blogg då jag sett din blogg via en facebookgrupp jag är admin i. skulle bli glad om du ville kika in på min blogg med

Kommentera

%d bloggare gillar detta: