Så börjar denna jobbhelg att lida mot sitt slut. Jag har jobbat sedan i torsdags och även om jag bara jobbar några timmar per dag, så tar det på krafterna. Jag lägger ungefär lika mycket tid på att resa till och från jobbet som jag lägger på att vara där i dagsläget, så det känns lite konstigt på något vis. Drygt två timmar tar resan tur och retur till jobbet och tre timmar spenderar jag på jobbet innan det är dags att bege sig hemåt igen. Till en början kändes det lite “onödigt” att lägga så mycket tid på resande till och från jobbet när jag ändå jobbar så pass lite som jag gör. Men nu börjar jag vänja mig och det känns trots allt helt okej.
Det är trots allt en viss ovana att gå från att vara hemma hela dagarna till att börja jobba igen, även om det bara är tre timmar per dag. Att plötsligt börja passa tider, att plötsligt börja ta sig till och från jobbet igen. Jag har trots allt en bit att åka till jobbet – det ska jag inte neka till – och det är ett visst steg att ta när man ska börja ta sig till och från jobbet igen. Det kommer bli en viss skillnad att så småningom börja göra tolvtimmarspass igen, som är det normala vad gäller det schema jag går på. Till en början tyckte jag det kändes lite larvigt att bara jobba tre timmar per pass, men jag tror att det är en bra mjukstart trots allt.

I Stockholm har högsommarvärmen kommit tillbaka på allvar och vi har i helgen haft över 30 grader i solen. Jag har med åren börjat tycka att hög värme kan vara lite jobbigt, framförallt när man är i stan. Man kan liksom inte värja sig mot de höga temperaturerna någonstans. Det är annat om man har semester och är i sommarstugan ute i skärgården. Där fläktar det i alla fall litegrann och man kan gå och bada med jämna mellanrum.
Bada kan man visserligen göra i Stockholm också, men luften står totalt stilla när man är i stan. Ska man ovanpå det ta sig till och från jobbet i värmen, blir det lite extra jobbigt. Jobbar man – även om det är deltid – finns inte alltid tiden att ta sig till någon strand för att svalka sig, utan man får snyggt finna sig i att vara i värmen.
Vår lägenhet ligger dessutom högst upp, på femte våningen i huset – med solinsläpp genom fönstren i princip från morgon till kväll. Så under dessa dagar har vi haft fönstren fördragna för att i möjligaste mån minska värmen inomhus. Och framåt kvällen, när solen gått ner, har fönster och balkongdörr hållits öppna för vädra innan det är dags att sova. Vi har ändå lyckats få ner temperaturen skapligt tills det varit dags att sova, men dagtid har det nästan varit olidligt inomhus. Jag själv har gått runt endast iklädd shorts när jag varit inomhus – och bara tagit på mig en skjorta eller linne när det varit dags att gå ut.
Men man ska väl egentligen inte klaga när det faktiskt är varmt i vårat annars så kylslagna land. Resten av året ligger ju temperaturen avsevärt under de 30 grader vi haft de senaste dagarna, så egentligen ska man väl njuta och vara nöjd när det är så här varmt. Och det hade jag gjort om jag varit ledig och kunnat vara i sommarstugan!
Värmen tycks fortsätta en bit in i nästa vecka också, då jag faktiskt är ledig. Egentligen hade jag velat haft möjlighet att åka till stugan dessa dagar, men har en massa saker inplanerade som jag inte riktigt kan och vill ändra på. Bland annat har jag magnetröntgen på tisdag och känner inte att jag kan ändra på den tiden. Även om jag inte tror att man kommer hitta något denna gång heller, så vill jag inte hålla på att tricksa alltför mycket tiderna fram och tillbaka. Så det blir till att bli kvar i stan denna långledighet också, man får helt enkelt göra det bästa av situationen!

Denna gång tar jag magnetröntgen med lite av en klackspark, jag tror verkligen inte att man kommer att hitta några cellförändringar denna gång. Det är alltid något av en anspänning med dessa undersökningar, det ska jag verkligen inte neka till. Någonstans finns det ju trots allt en anledning till att man genomför dessa undersökningar, även så pass tätt inpå denna förra som denna gång. Förra röntgenundersökningen var i maj och nu tar man nästa i mitten av augusti – och det skulle man knappast göra om det inte fanns någon anledning till det. Med andra ord: det finns trots allt en risk att man tror att man kan hitta något så pass tätt inpå den förra undersökningen.
Resultatet kommer jag få först i slutet av augusti, så det kommer vara ett par veckor av oviss väntan vad röntgen visar. I normala fall brukar jag få resultatet någon vecka till tio dagar efter själva undersökningen, men denna gång tar det som sagt lite längre tid. Och även om jag tar relativt lätt på det hela denna gång, så vill man ju någonstans faktiskt veta resultatet och slippa vänta. Och två veckor är ganska lång tid när det rör sig om ett eventuellt cancerbesked.
Men jag får gilla läget helt enkelt – och tänka att det förmodligen inte är något denna gång heller. Jag tror verkligen inte att man kommer att hitta något, jag är tämligen övertygad om att det kommer se bra ut i nacken. Så det får ta två veckor till besked denna gång, det är inte mer med det. 😊

Jag har ju lovat min systerson att vi ska åka på Finlandskryssning under sommaren. Han är sju år och har sett båtarna, som han tycker är jättehäftiga. Mest av allt diggar han Cinderella, som han spanat in extra mycket och fått som en fix idé att han vill åka med.
Egentligen skulle vi ha åkt helgen för ett par veckor sedan, men det blev aldrig av – så nu har vi tittat ut en ny helg om två veckor, då vi ska åka. MEN, under somrarna har man satsning på barnen på Cinderella – men den satsningen är över när vi ska åka sista helgen i augusti. Viking Line kundtjänst rekommenderade oss därför att åka med något av de andra fartygen, eftersom Cinderellas kryssningar utanför sommartid i första hand vänder sig till vuxna.
Jaja, sagt och gjort bokar jag in oss på ett annat fartyg och det blir istället Glory vi ska åka med, Viking Lines nyaste fartyg. Och det gör faktiskt morbror lite glad också, för även om jag inte är särskilt svag för Finlandskryssningar så har jag faktiskt velat åka med just Glory eftersom det ska vara ett så nytt och modernt fartyg. Jag har dessutom bokat in oss i en av de finare hytterna ombord för att minska risken att vi hamnar mitt i det värsta festandet.
Som sjuåring har man knappast någon större uppfattning om hur det faktiskt brukar gå till på Finlandskryssningar, vilket festande, raggande och röj det kan vara på dessa båtar. Så att åka på dygnskryssning med Cinderella kanske inte är det allra bästa med en liten sjuåring, framförallt nu när satsningen på barnen ombord inte gäller längre. Så jag hoppas att han kommer bli nöjd med Glory istället.
Jag har läst på lite om vad som finns ombord och även bokat in lite roliga saker, som går att boka i förväg. Det blir smörgåsbord både på vägen till Finland och på hemresan, frukostbuffé på morgonen – och sedan har jag bokat in oss på spaavdelningen för att bada och basta. Just bada och basta är min systerson väldigt svag för kan jag säga. Vi har varit till badhuset några gånger och man får nästintill bokstavligen släpa honom därifrån när det är dags att gå hem. Så det blir nog bra med en vända i badavdelningen ombord på båten har jag en känsla av.
Det har varit lite arbete med bokningen så att allt ska klaffa med mat och de aktiviteter jag har förbokat. Så nu hoppas jag att vår lilla tripp till Finland faller i god jord. Även jag ser fram emot kryssningen, det ska bli kul att se detta nya och moderna fartyg – sjökaptenen i mig lever trots allt kvar även om jag varit på landbacken ett antal år nu. 😆

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: