“Förundersökningen nedlägges – Gärningen ej brott.”

Så stod det i brevet jag fick från Polisen i Kalmar idag. Och det var ju faktiskt helt väntat, jag hade blivit väldigt förvånad om beslutet och resultatet hade blivit något annat.
För er som missat vad som hände mig heter inlägget “Dagens tistel går till Krögers“, men kort blev jag för några veckor sedan utplockad från krogen Krögers, oskyldig anklagad för narkotikabrott och gripen av polis. Detta utan att ha varit stökig eller ens pratat med någon utan bara suttit i lugnt i baren under cirka en halvtimme – då jag blev utplockad. Nu återstår att se vad Krögers har att säga till sitt försvar! Jag har nu skrivit färdigt det brev som jag påbörjade redan för ett litet tag sedan för att skicka till Krögers. Mest för att få lite mer tyngd bakom mitt brev, ville jag ha ett beslut att vifta med, så jag har avsiktligt väntat med att kontakta dem i väntan på utredningen.
Fortfarande känner jag mig rejält irriterad och kränkt av bemötandet jag fick! Framförallt med tanke på att man överhuvudtaget inte kom fram och pratade med mig först innan man ringde polisen. Hade jag varit stökig eller “känd” från missbrukarkretsar hade jag visserligen fortfarande blivit irriterad, men hade ändå kunnat haft förståelse för agerandet. Men nu kan jag inte förstå det alls. Profileringskursen tycks vakten verkligen ha missat – och det flera gånger om.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: