Det är få yrkesgrupper jag har riktigt, riktigt svårt för. Jag läste för ett antal år sedan en undersökning om vilka yrkesgrupper folk tyckte sämst om. Där hamnade till exempel parkeringsvakter och kronofogdsanställda högt upp på listan. Själv betalar jag mina räkningar i tid, parkerar laglydigt och betalar p-avgift när så krävs, så jag hyser inget agg mot dessa yrkesgrupper. Snarare tvärtom, inser jag att de faktiskt fyller en funktion i samhället. Om inte parkeringsvakter existerade skulle vi förmodligen ha kaos på pakeringsfronten.
Däremot har jag exceptionellt svårt för telefonförsäljare. Man pratar mycket om till exempel övervakningskameror gör intrång i den personliga integriteten, men jag har inga som helst problem med övervakningskameror. Däremot upplever jag ett stort intrång min privata integritet när telefonförsäljare ringer och gör anspråk på min tid. Är jag intresserad av en vara eller tjänst, vill jag själv kunna söka på och välja vilket företag jag vill anlita. Jag vill kunna jämföra utbud och priser innan jag bestämmer mig för vart jag ska vända mig. Blir jag däremot uppringd av en påflugen telefonförsäljare blir jag obstinat och tackar alltid nej.
Sen försöker jag alltid att inte börja med att vara otrevlig. Jag försöker tänka att det trots allt är en människa som försöker tjäna ihop till brödfödan i andra änden av linjen. Men ibland är det svårt, inte minst när vederbörande inte kan ta ett nej. Och det blir ett större irritationsmoment när jag faktiskt registrerat mig hos NIX-registret just för att inte bli uppringd av telefonförsäljare. Då känns det ännu mer som att telefonförsäljningsföretagen inte respekterar mitt privatliv utan hellre ser till sin försäljningssiffror.

Klippet nedan har jag hittat på Youtube och tycker det är totalt klockrent. Just så här skulle vara min dröm att faktiskt kunna bemöta en påflugen telefonförsäljare. Jag undrar hur svettig den aktuella telefonförsäljaren faktiskt var efter det här samtalet? Jag skulle nästan velat se det! 😁

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: