Så börjar en lagom hektisk vecka att lida emot sitt slut. Veckan har varit lagom hektisk, men med några för tidiga morgnar. Jag fick en schemaändring i början av veckan och gjorde två dagpass måndag och tisdag, något som jag inte är helt van vid. I normala fall jobbar jag bara natt och är inte särskilt van vid att vara uppe tidigt på morgonen. De gånger jag jobbar dag är när jag jobbar extra på olika sätt, antingen när jag gör övertid eller får en schemaändring. Och så var det den här veckan. Schemaändringen gjorde dock att jag fick ledigt en dag jag redan sökt ledigt för – men utan att behöva ta ut semester. Så jag är nöjd med slutresultatet för veckan trots allt.
Tittar jag i kalendern, är den dock inte fullt lika fullklottrad denna vecka som den kan vara somliga veckor. Ibland är det bokningar åt höger och vänster och jag kan knappt tyda mina egna anteckningar i kalendern. Så det har varit en lagom lugn vecka med lagom mycket att göra. Det har varit en balans mellan jobb, filminspelning och nöjen.

Nu laddar jag för en ny vecka och imorgon hämtar jag hyrbilen för att kunna ta mig till Norrtälje på måndag, där veckans första filminspelning äger rum. Det kommer vara visst flängande under den kommande veckan med två filminspelningar inplanerade på olika platser i Stockholms län. Sedan har jag mitt vanliga jobb förstås, kommer jobba nästa helg som det ser ut just nu. Man vet ju att det kan bli en del schemaändringar ibland som en effekt av sjukskrivningar och så vidare.
Ska försöka flika in att träna också, liksom hinna med att plugga ryska. Så jag kommer inte ha tid att få långtråkigt heller den kommande veckan, även om inte heller den är lika fullspäckad som somliga veckor kan vara.

Det har ju varit ovanligt lugnt vad gäller filminspelningar på sistone. Jag brukar snitta ett till två uppdrag per vecka, men riktigt så många uppdrag har jag inte haft på sistone. Snarare har jag haft vissa veckor då jag inte haft några uppdrag alls. Istället har jag fått bråka med olika filmbolag om att överhuvudtaget få betalt. Hittills har jag tagit två fakturor till Kronofogden och tycker det är så respektlöst att inte betala sina fakturor i tid. Det är dessutom så lätt att höra av sig om man av någon anledning vet att man blir sen med en betalning. Jag är inte direkt knusslig, utan kan absolut flytta fram förfallotiden bara man hör av sig. Men när man inte ens hör av sig, utan skiter i att betala fakturan då tar jag den till sist till Kronofogden. Så enkelt är det.
Men jag har nu lagt om mitt arbete i företaget litegrann och är mer “på” på produktions- och castingbolagen. Jag söker fler uppdrag och hör av mig mer till bolagen. Så här års brukar jag också skicka julkort till alla bolag jag på något vis haft kontakt med genom åren, allt för att påminna om att jag finns. 😉

Att vara tillbaka till fullo i arbetslivet känns helt okej. Nu är jag liksom tillbaka på banan igen och kan både jobba till fullo, men också ägna mig åt företaget i den utsträckning jag själv vill. Lite över en månad med heltidsarbete har gått och det känns så oerhört skönt i ärlighetens namn. Det var skönt på sitt vis att vara sjukskriven, men det blir gärna långtråkigt i långa loppet. Och inte minst blir det ganska fattigt rent ekonomiskt. Nu börjar jag ha den ekonomi man vill ha trots allt.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d