Vi bor alldeles intill Bagarmossens centrum och det är verkligen lyxigt att ha ett litet centrum precis runt husknuten. Vi nyttjar centrumet mer eller mindre dagligen och uträttar de flesta av våra vardagsärenden där. Och man hittar det allra viktigaste i Bagarmossens centrum – som matbutiker, postombud, några restauranger, bibliotek och apotek. Med andra ord ett välförsett centrum för att vara i en förort.
Men ibland blir jag så trött, det är som att somliga tror att de har monopol på sina varor och tjänster i hela Storstockholm. På i princip alla butiker i Bagarmossen blir man bra bemött, men det finns faktiskt ett undantag. Apoteket. Det har gått så långt att vi numera undviker att gå dit om vi inte absolut måste. Till att börja med, är det i princip alltid långa väntetider när man ska hämta ut receptbelagd medicin. Det spelar ingen roll om det är några få kunder framför, man får ofta vänta bortåt en halvtimme om inte mer. Ofta har man bara en eller två av tre möjliga kassor öppna, vilket uppenbarligen är alldeles för lite med tanke på väntetiderna. Och man lägger oerhört mycket tid på varje kund, vilket gör att man ofta får vänta onödigt länge.
För att det inte ska bli några missförstånd. Självklart är det så att ett apotek inte är som andra butiker och att det är viktigt att det blir rätt när man lämnar ut mediciner. men på de flesta andra apotek går det mycket fortare att få hjälp än på just apoteket i Bagarmossen. Och snacket går liksom i Bagis om väntetiderna på apoteket, man hör ofta folk klaga över just apotekets väntetider.

Sen känns det som att man sällan blir respektfullt bemött när man väl kommer fram till kassan och ska hämta sina mediciner. Senast jag var på apoteket här i Bagis, var det för ovanlighetens skull ingen för mig när jag tog nummerlapp. Men då höll personalen på med någon slags inventering bakom kassorna. De märkte mycket väl att jag kom in och tog nummerlapp, men sedan ignorerade de mig totalt. Mellan gem och tio minuter grejade man bakom diskarna utan att överhuvudtaget göra någon ansats till hjälpa mig. När man sedan väl tryckte fram mitt nummer så jag kunde komma fram till kassan, började man dividera om dosen som läkaren ordinerat på medicinen jag skulle hämta ut. Det är en dos jag haft i flera år, sedan jag fick medicinen för fyra fem år sedan. Enligt apotekaren var det svårare att expediera medicinerna när doserna blev “fel”. Och det var med viss attityd som hon påpekade detta, inte i någon särskilt trevlig ton direkt.
Återigen, det är naturligtvis väldigt bra att apotekaren dubbelkollar att det inte har blivit något fel i ordineringen av medicinerna. Även en läkare kan skriva fel och det kan bli tokigt när recept skrivs ut. Men då får man som apotekare ta det med läkaren, inte med mig som patient. Jag gör som läkaren ordinerar och har inte koll på mediciner. Sen kanske man förstår att något blivit fel om jag ordineras 40 tabletter dagligen av en medicin – men inte när jag som nu ordinerats två tabletter vid behov, det är en dos som för mig låter helt rimlig.

För oss har det nu gått så långt att vi faktiskt går till andra apotek om vi har möjlighet. Och det har framförallt med de långa väntetiderna att göra. Det är oftast så illa att man tjänar tid på att ta tunnelbanan några stationer för att gå till ett annat apotek. Så illa är det med väntetiderna på apoteket i Bagarmossen. Blir man dessutom inte korrekt bemött när man väl kommer fram till kassan, tappar man liksom lusten att gå till just det apoteket.
Sen ska det givetvis tilläggas att det finns undantag när det kommer till just bemötande. Somliga ur personalen är givetvis trevliga och ger ett väldigt korrekt bemötande. Så det är inte bara elände att gå till apoteket i Bagarmossen. Bemötandet är oftast okej, det ska tilläggas i ärlighetens namn – det är i första hand väntetiderna som är det stora problemet. Och det är synd att man överväger att gå någon annanstans, för vi vill gärna gynna de lokala handlarna och verka för ett levande centrum genom att bidra med vad vi kan. Men ibland får man nyttja den kundmakt man trots allt har och gå till de butiker där man får bäst service.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: