Så är jag hemma igen efter ytterligare några avslappnande dagar i stugan. Och imorgon börjar vardagen igen med arbete några timmar på kvällen. Det känns konstigt och ovant att återgå till vardagen igen, jag har liksom knappt varit i kontakt med arbetslivet på flera månader. Ja, bortsett från de få dagar jag jobbade innan semestern vill säga. Jag var sjukskriven från januari till juni, hade sedan några lediga dagar innan jag gjorde fem arbetspass för att sedan gå på semester. Fem dagar har jag jobbat på sex månader – dessutom bara tre timmar per arbetspass, eftersom jag fortfarande är sjukskriven på 75%.
Jag kommer fortsätta jobba deltid ett tag till, åtminstone sedan jag gjort min magnetröntgen i mitten av augusti. Eftermiddagen den 16 augusti är det dags för nästa magnetröntgen för att säkerställa att jag inte har några nya cellförändringar i nacken. Denna gång känner jag mig trots allt ganska lugn kring den kommande undersökningen. Förra gången var jag rätt nervös, inte minst inför det uppföljande läkarbesöket efter min röntgen. Men denna gång känns det trots allt helt okej.

Även om det känns ovant att återgå till vardagen igen, så känns det samtidigt helt okej trots allt. Jag har mycket inplanerat de kommande veckorna under mina långledigheter och det känns trots allt helt okej att börja jobba när jag vet att jag kommer göra en hel del roligt mellan arbetspassen.
Nu jobbar jag fem dagar och åker sedan till Göteborg nästa helg. Det är äntligen dags för den Rammsteinkonsert som jag köpte biljetter till 2020. På grund av pandemin sköts konserten först upp till sommaren 2021, sedan till i år – och nu är det slutligen dags. Jag ser mycket fram emot att komma till Göteborg igen, det är länge sedan jag var där. Vi kommer på hotell mitt i stan och tar några dagar extra i stan, utöver dagen för konserten. Så det kommer bli lite tid på stan och även en vända på Liseberg, även om vi inte direkt åker några attraktioner. Men vi har insett att man kan gå på nöjesfält utan att nödvändigtvis åka några sådana. Vi var på Gröna Lund härom hösten utan att åka någonting, men det var roligt att insupa atmosfären på ett nöjesfält inte minst så här under sommartid.
Helgen därefter är det dags för en dygnskryssning till Åland med min lilla systerson, som pratat mycket om att han vill åka med just Cinderella nånting. Så nu är det slutligen dags för en liten tripp med just Cinderella. Jag har fått en hel del tips på saker man kan göra ombord när man har barn med sig och får en känsla av att vi inte direkt kommer att få långtråkigt.
Så det kommer vara fullt upp de kommande veckorna med jobb och diverse resor åt höger och vänster. Så ja, det känns ändå helt okej att återgå till vardagen trots allt – nu när jag så mycket inplanerat under mina ledigheter. Augusti månad kommer inte direkt vara en lugn månad med tanke på allt jag har inplanerat, men det gör mig ingenting. Det känns ändå helt okej, eftersom det överlag är roliga saker som ska avverkas.

Nu börjar jag dessutom känna mig redo att återgå till att jobba heltid igen. Inte minst ekonomiskt är det inte mycket som gör det roligt att jobba deltid. Just ekonomiskt vill jag snarast återgå till heltid för att få ordning på ekonomin igen efter så många månaders sjukskrivning, först på heltid och sedan på deltid. Man blir inte på något viss sätt fet på att gå på sjukpenning, oavsett om det är på hel- eller deltid man är sjukskriven.
Sedan är det en behaglig tillvaro att inte jobba så mycket, det ska jag inte neka till. Tre timmar per arbetspass är en ganska lagom arbetstid egentligen – hade jag haft ekonomin för det, hade jag garanterat inte jobbat särskilt mycket mer än så. Men det är få förunnat att kunna jobba deltid och ha råd med det, så jag får finna mig i att fortsätta jobba heltid ett tag till helt enkelt. Det är väl bara en storvinst på lotto som kan rädda mig ifrån att jobba heltid egentligen – och frågan är om det någonsin kommer att ske. Jag har visserligen en stående lottorad, men har hittills bara vunnit som mest några hundralappar – så jag har inga stora förhoppningar om att bli ekonomiskt oberoende på lotto direkt. För varje dragning som går, tänker jag att det statistiskt sett blir allt större sannolikhet att jag vinner på just min rad – och spelar man inte, har man ingen som helst chans att vinna något.
Jag skulle inte ha något emot en tillvaro där man jobbar deltid, det skulle vara ganska behagligt om man haft den ekonomin. För min del skulle det inte vara några problem att få tiden att gå direkt, jag är rätt duktig på att hålla kalendern fulltecknad även med saker som inte har med jobbet att göra.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: