Ett av mina allra första jobb, var när jag på 90-talet började dela ut tidningar på helgnätterna. På den tiden hade en majoritet av hushållen en prenumeration på en papperstidning som levererades i brevlådan under tidiga de morgontimmarna. Något som med teknikens utveckling har ändrats, idag befinner man sig i princip i minoritet om man prenumererar på en papperstidning.
Jag har sedan jag flyttade hemifrån i slutet av 90-talet i princip oavbrutet prenumererat på olika morgontidningar. Det har blivit en inbiten vana att ha en papperstidning att bläddra i till frukosten. Jag ska erkänna att det verkligen inte är varje dag jag lusläser tidningen. Vissa dagar bläddrar jag förstrött igenom den, andra dagar läser jag bara förstasidan. Men jag vill ändå ha tidningen som sällskap till frukosten. De röda dagar då tidningen inte kommer, blir jag ofta lite stingslig och tycker att jag får en sämre start på dagen. Det blir helt enkelt tråkigare att äta frukost utan tidningen.
På senare år, i och med att min lön gått upp, har jag kostat på mig flera morgontidningar. Jag har haft Dagens Nyheter som kommit måndag till söndag och en helgprenumeration på Svenska Dagbladet. Till det har jag ett helgmagasin från Dagens ETC, som kommer varje lördag. Och jag har lärt mig vilken tidning som är bäst vilka dagar. Jag tycker bättre om DN under veckorna, medan SvD har bättre utgåvor under helgerna. Nu medan jag pluggat under det gångna läsåret, har jag bara haft råd med en morgontidning och valet har då fallit på SvD sju dagar i veckan, eftersom det blivit billigast. Men jag måste erkänna att jag saknat DN, som jag troget prenumererat på i över 20 år. Så så fort jag börjar jobba igen, kommer jag att återuppta prenumerationen på DN igen och lägga om SvD till att bara komma på helgerna.

Sen har jag alltid varit sådan att jag tycker det är viktigt att hänga med i nyhetsrapporteringen. Jag försöker se TV-nyheterna varje dag och har ofta radion påslagen i bakgrunden när jag är hemma. Och utöver morgontidningarna, prenumererar jag på ett par magasin också, som till exempel Illustrerad Vetenskap.
Det är något speciellt med en papperstidning, jämfört med att få upp nyheterna på en display i en telefon eller dator. Jag må vara gammalmodig, men jag fördrar fortfarande en papperstidning kontra att läsa den elektroniskt. Sen är det absolut ett bra komplement till papperstidningen att läsa nyheter elektroniskt under dagen. Ofta vår man veta om något större hänt ganska omgående om man läser tidningen i elektronisk form – istället för att vänta tills papperstidningen kommer dagen efter. Så på så vis är ju nyhetsrapporteringen bättre idag än innan internets intåg med elektroniska tidningar. Man kan i princip live följa vad som händer i omvärlden direkt i telefonen. Så för kompletterar de två nyhetsrapporteringarna varandra. På nätet ögnar jag oftast bara igenom annonserna lite snabbt, medan jag oftast läser papperstidningen lite noggrannare.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d