Det har varit några intensiva veckor på sistone, med mycket jobb och en hel del annat inplanerat – och jag har varit rejält effektiv somliga dagar. Min vana trogen, har jag utnyttjat en stor del av dygnets timmar för att hinna med allt som ska hinnas med. Jag har fått prioritera rätt hårt somliga dagar för att hinna och orka med. Men måndag morgon gick jag slutligen av mitt sista pass på Securitas för att få en veckas välförtjänt ledighet. Jag åkte hem för att sova några timmar och klev sedan upp strax efter klockan ett. Efter en snabb kopp kaffe åkte jag in till stan för att hämta hyrbilen. På vägen hem var jag förbi på Systembolaget och åkte sedan hem för att börja packa. Jag satt en sväng vid datorn för att uträtta några ärenden via nätet.
Igår morse var jag uppe strax efter åtta för att följa med min sambo till läkaren. Direkt efter läkarbesöket, åkte jag hem för att hämta min packning och bilen och begav mig så mot Söderhamn. Jag körde de 26 milen mer eller mindre nonstop för att landa i Söderhamn vid tretiden. Där riggade jag upp datorn för att vara med vid uppropet i min ryskakurs. Uppropet höll på i en dryg timme och jag begav mig sedan till ett köpcenter för att handla för min vecka i skärgården. Handlingen gick ändå tämligen fort, eftersom jag visste ganska exakt vad jag skulle ha.
Väl i stugan vankades årets första surströmming, något som inte varit helt lätt att få tag i i år. Men vi hade lyckats och det kändes riktigt lyxigt att komma ut till stugan till en uppdukad surströmmingsskiva. Jag är visserligen inget jättestort fan av surströmming, men jag äter om det bjuds – och ja, det går en del öl och nubbe för att man ska få ner de illaluktande fiskarna.

Nu är jag i alla fall slutligen på plats i lugnet ute i skärgården och det känns fantastiskt skönt! Jag har en del pyssel att ägna mig åt, men kan göra allt i den takt jag vill. Det ska pluggas ryska, skrivas på boken och sen ska jag ha en del zoommöten, men det är egentligen bara det sistnämnda som måste ske på bestämda tider. I övrigt gör jag allt lite som det kommer under de dagar jag ska vara här. Och det är just det som är charmen med att vara i skärgården, allt sker i den takt man vill och man behöver inte passa några tider.
Jag ska sova ut på morgnarna och försöka att i största allmänhet bara ta det lugnt – bortsett från de saker jag har att pyssla med. Det är få ställen där jag sover så bra på, som just här ute. Det är till och med så att jag sällan är uppe och kissar på nätterna, något som jag i princip alltid är minst en gång per natt när jag är hemma. Istället sover jag nätterna rakt igenom och vaknar först framåt morgonen och behöver gå på toaletten.
Vädret ser dock inte ut att vara det allra bästa de kommande dagarna, men det gör inte så mycket med tanke på att jag mestadels ska plugga och skriva medan jag är här. Det är inte så att jag kommer ha särskilt mycket tid till att sola, bada eller andra sommaraktiviteter. Å andra sidan är vattentemperaturen inte den mest lockande att bada i heller, så det faller på sin egen orimlighet. Jag är en riktig badkruka numera och vill ha minst dryga 20 grader i vattnet för att jag ens ska tänka tanken på att bada. Och de temperaturerna når man sällan upp till så här långt ute i skärgården. I bästa fall hamnar man runt 18 grader, vilket jag tycker är lite för kallt.

Den här veckan övergår jag från fast anställd till behovsanställd på Securitas, vilket känns lite konstigt på något vis. Jag har arbetat heltid som skyddsvakt under drygt två års tid och lärt mig en hel del om branschen under de år som gått. Nu ska jag lära mig en delvis ny bransch från och med måndag, men fortsätta med att ibland jobba extra på Securitas för att få en liten sidoinkomst. Det känns som ett bra upplägg, då jag länge känt att jag skulle behöva dryga ut lönen en aning.
Som behovsanställd kan jag själv styra lite när jag ska jobba extra och har jag mycket annat, behöver jag inte åta mig några extrapass på Securitas just då. Medan jag kan ta fler när det är lite lugnare. Det jag kommer sakna som mest som heltidsanställd på Securitas är arbetstiderna, det schema jag haft har varit guld värt. Och det har tillåtit att jag gör sådant som jag just nu gör, nämligen tar minisemestrar i sommarstugan. Något som inte alltid är en förunnat på alla arbetsplatser.
Nu har jag fått mitt schema för hösten och är på det stora hela nöjd med de tider jag fått. Jag är ledig några av de helger jag hoppats på, men kommer istället att jobba julaftons natt. Det är den stora nackdelen med skiftarbete, att man åker på att jobba vissa storhelger. Men man får ta det onda med det goda helt enkelt – och jag tycker ändå att fördelarna med skiftgång överväger nackdelarna.

Sen måste jag förstås visa det senaste resultatet av mitt filmande. Eller en film som kommit ut den här veckan, inspelningen skedde i somras så jag har nästan glömt bort att jag varit med i den! 😂 Men här kommer veckans ICA-reklam, där jag syns väldigt tydligt – och jag får njuta av mina 15 seconds of fame.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: