Tänk vad många reklamfilmer man varit med i och slitit och släpat under många timmar – och så syns man knappt alls i slutresultatet. Men sen får man någon enstaka roll, där man syns lite extra eller till och med väldigt mycket i form av en huvudroll.
Den här filmen var det väldigt länge sen som den spelades in. Jag vet att filmen legat på företagets hemsida en längre tid, men den har hittills inte sänts på TV. Förrän nu, då den faktiskt ploppat upp i reklampauserna.
Det var en otroligt rolig inspelning med många skratt och mycket pusslande för att få till den rätta tajmingen. Vissa inspelningar kommer man liksom ihåg för att de sticker ut – och det här var just en sådan inspelning. Jag trodde till en början att jag skulle känna mig väldigt obekväm i att framträda så lättklätt, men det kändes förvånansvärt bekvämt faktiskt. Man förstår att det tar tid att spela in långfilmer, inspelningen av denna lilla filmsnutt tog ganska många timmar i anspråk – med ett slutresultat på elva sekunder. Jag tror jag har hört någonstans att man räknar med fyra till sex minuter färdig film per inspelningsdag och jag tycker det låter ganska rimligt. Sen tillkommer allt efterarbete i form av klippning, ljud och övriga effekter. Så ja, film och serier tar verkligen tid att producera.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

1 kommentar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: