I alla år har jag varit trogen kund hos Telia och samlat abonnemang på såväl mobilt bredband, fast bredband, telefoni och TV där. Till det har jag två mailadresser hos Telia, eftersom det ingår flera mejlkonton när man har sitt bredband genom dem. Det började på den tiden då Telias nät var det bästa på marknaden när det kommer till mobiltäckning. Jag spenderar en stor del av sommaren ute i skärgården och är beroende av att ha så bra mobiltäckning som möjligt – även längst ut i havsbandet. Det är trots allt en trygghet, inte minst när man är ute med båten att faktiskt kunna ringa om någonting händer. Sen får man ju lite mängdrabatt om man samlar alla abonnemang på ett och samma ställe.
Sen är det lite lathet som gjort att jag blivit kvar, jag har inte gjort några större ansträngningar för se om jag kanske skulle kunna spara några kronor i månaden på att byta till någon annan operatör. Och det finns säkerligen operatörer idag som har fullt jämförbar täckning på mobilnätet. Sen är jag på det stora hela nöjd med produkterna från Telia, så jag har inte sett någon anledning till faktiskt byta operatör heller. Det har varit några enstaka gånger jag och Telia haft lite meningsskiljaktigheter, men det har alltid löst sig bra i slutändan. Och säg det företag där allt flyter på friktionsfritt om man är kund under väldigt många år. Det är klart det blir lite tokigt på ett eller annat sätt emellanåt.

Men på sistone har mina mejlkonton hos Telia börjat driva mig till vansinne. Jag vet inte riktigt var jag ska börja, men problemen är enormt enerverande. Till att börja är skräppostfiltret rena skämtet. Det gallrar bort de allra flesta massutskick jag får – även om det inte är alla av dessa man faktiskt vill, så vill jag kunna välja vilka jag ska ta emot eller ej, det ska inte skräppostfiltret göra åt mig. Samtidigt är det extremt många spamutskick som inte fastnar i skräppostfiltret, utan kommer direkt till inkorgen istället. I perioder känns det inte som att jag får göra något annat än att gallra bort spampost från inkorgen. Det värsta är att jag missat en hel del saker eftersom vissa mejl fastnat i skräpposten och inte hamnat i inkorgen. Bland annat missade jag en chans att gå vidare i en rekryteringsprocess, eftersom kallelsen till uttagningstester hamnade i skräpposten – och jag upptäckte detta alldeles för sent. Jag har för vana att kolla skräpposten med jämna mellanrum, men i till exempel en rekryteringsprocess kan det vara ganska snabba puckar ibland – och så var det i just det här fallet.

Men det absolut allvarligaste felet i mejlen är att vissa mejl jag skickar helt enkelt når fram till sina mottagare. Det är inte något som hänt någon enstaka gång eller att det bara är en person som inte kunnat ta emot min mejl. Då hade man ju kunnat misstänka att felet låg hos den personen. Det är alltså flera gånger jag varit med om att mejl aldrig nått fram – och det är flera av varandra oberoende personer som sagt mina mejl inte når fram när jag skriver till dem. Och detta är ju ännu värre än problemet med skräpposten. Jag har missat utbildningar och övningar inom Hemvärnet – där jag är aktiv – och varit när om att gå miste om välbetalda filmroller, förutom den irritation som det innebär när mejl inte når fram som de ska.

Och jo, jag har varit i kontakt med Telia flera gånger angående detta, men ingenting händer. Vissa gånger har man inte ens besvarat de mejl jag skickat (och jo, mejlen har gått fram!), andra gånger har man sagt att man inget kan göra. Frustrerande är det, framförallt när det är ett så pass allvarligt fel som att mejlen man skickar helt enkelt inte når fram. Att behöva titta igenom skräpposten ibland och andra gånger gallra bort spam som hamnat i inkorgen jag leva med, men inte att mejl helt enkelt inte når fram. Jag börjar nu överväga att faktiskt byta mejladresser, men det är trots allt en ganska stor apparat. Inte minste när det kommer till e-postadressen jag har för mitt företag.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: