För ett antal månader sedan öppnade en ny thaimassagesalong i Bagarmossen – och jag blev jätteglad eftersom jag är väldigt förtjust i just thaimassage. Jag gick dit en tid efter att de hade öppnat och fick väl en halvhjärtad massage som jag inte var speciellt nöjd med. De tog inte så mycket som i alla fall jag förväntar mig på ett sådant ställe, men var det något man inte snålade med så var det massageoljan – jag var genomklibbig av olja när jag gick därifrån. Men den stor chocken kom när det gått knappt den timme jag bett om att bli masserad, då jag blev erbjuden en happy ending. För er som inte är insatta i termerna, blev jag alltså erbjuden sex för pengar som avslutning på massagen.
Jag blev alldeles ställd, eftersom jag aldrig varit med om något liknande tidigare på något av de massageställen jag varit på. Men efter några sekunders pinsam tystnad, tackade jag nej vänligt men ytterst bestämt. Jag gick därifrån, men kände mig väldigt illa till mods efter det inträffade. Jag har tänkt mycket på tjejerna som jobbade på salongen och undrade under vilka omständigheter de tvingas arbeta där. Man har ju hört så mycket om hur prostituerade behandlas, hur de luras till Sverige med löften om välbetalda arbeten men sedan tvingas arbeta under slavliknande förhållanden – ofta för att betala av påhittade skulder. Många gånger tar man deras pass för att de inte ska kunna smita och de får inte alltid ens se röken av de pengar de tjänar ihop.

Så med tiden kunder jag inte låta bli att kontakta Polisen för att tipsa om vad som pågår på adressen, att det trots allt är en förtäckt bordell som huserar där. Men trots flera kontaktförsök, får jag inget svar om vad som händer i ärendet – det är som att försöka prata med en vägg. Jag är fullt medveten om att Polisen har mycket att göra och att detta kanske inte är ett prioriterat ärende – men man kan väl åtminstone besvara inkommande mejl med “vi jobbar på saken” eller “vi ska titta på det” eller liknande. Men inte ett ljud har jag hört trots att det nu gått månader sedan jag skickade in mitt tips och några veckor senare mejlade och frågade vad som skedde i ärendet.
Dock stod jag på mig och tänkte att fastighetsägaren kanske var intresserad av att veta vad som försiggår i deras fastighet trots allt. Om jag var fastighetsägare, skulle jag inte vilja ha en bordell mina fastigheter – det är en sak som är säker. Så efter visst detektivarbete lyckades jag få fram vilket företag det var som ägde fastigheten – och sickade ett mejl via deras hemsida för att tipsa om det hela. Men inte heller därifrån fick jag något svar och jag drog först slutsatsen att kanske mejlet inte gått fram utan möjligen fastnat i något skärppostfilter eller liknande. Så jag skrev ett hederligt brev – ni vet på papper, med frimärke och allt. Men inte heller brevet tycks ha väckt några större reaktioner hos hyresvärden – åtminstone har man inte bemödat sig med att besvara det.

Själv tycker jag det känns olustigt och osmakligt med en bordell i området, ur flera aspekter. De som jobbar där far säkerligen illa på flera sätt och sen riskerar sexhandel att dra till sig en massa annat elände. Och det stör mig att ingen verkar bry sig heller. Polisen bryr sig kanske, men har säkerligen inte resurser till att kolla upp det hela. Men hyresvärden däremot verkar inte ha några betänkligheter när det kommer till att inhysa en bordell i sin fastighet.
Jag vet inte om jag överreagerar, men jag gillar inte att ha en bordell inpå husknuten. Det känns enbart olustigt. Att sälja sex är förstås i sig inte olagligt, men sen kan man diskutera den moraliska biten i det hela. Liksom att många inom den branschen far väldigt illa på olika sätt. Jag undrar hur många av grannarna i huset som faktiskt vet om att det ligger en bordell i huset? Hur reagerar de om de får veta? I alla fall jag själv skulle inte vilja ha en bordell i huset, det är en sak som är säker.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: