Några små detaljer behöver ändras på här hemma sedan flytten. Inget stort, men några småsaker behöver köpas hem, framföra arbets- och gästrummet vill jag komplettera med några småsaker. Det är saker som en radio, en extra stol och eventuellt ett litet sidobord. Så inga stora saker, men ändå något jag håller ögonen öppna efter.
Min vana trogen är det i första hand secondhandsmarknaden som dammsugs efter föremål. Just sidobord har jag tittat lite på nytt, men så fort jag hittat något som jag tycker är snyggt – ja, då är det alldeles för dyrt. Jag är ganska petig med vad jag vill ha, hur en möbel ska se ut för att jag ska tycka att den passar in med resterande möblemang. Så det är inte helt lätt att hitta nya pinaler hem alla gånger. Jag får verkligen dammsuga seconhandbutiker och sajter som Blocket för att hitta rätt saker.
Det enda jag tänkt köpa nytt just nu för ögonblicket är radion. Men givetvis ska det vara någon form av retroutförande på den för att den ska passa in i övrigt i lägenheten. Dock har jag insett att just sådana radioapparater har en tendens att vara väldigt dyra. Runt tusenlappen och uppåt är inte helt ovanligt, vilket jag inte riktigt är villig att betala. Men att det ska vara en nyproducerad radio, har helt enkelt med att göra att jag vill vara säker på att den faktiskt kommer att fungera under ett bra tag framöver. En begagnad vet man inte vilken kvalitet den håller riktigt, det är ju det som är det värsta.

Men jag har verkligen svårt att hålla fingrarna i styr när jag är på secondhandbutiker eller dammsuger Blocket-annonser efter saker. Jag hittar så otroligt många saker som jag skulle kunna tänka mig hemma, men som vi helt enkelt inte har plats för. Vi har ett komplett möblemang och förutom de få saker vi behöver komplettera med, gäller principen “en sak in, en sak ut”.
Sen ska jag väl tillstå att det råder en ganska begränsad budget just nu också, med tanke på flytt och långtidssjukskrivning. Även om vi skulle ha plats för fler saker, så finns det inte ekonomi att shoppa hur mycket som helst – så enkelt är det bara. Men det känns lite tråkigt ibland, när man hittar något som man gärna vill ha men vet att varken platsen eller pengarna finns. Är man så inredningstokig som jag är, skulle man vilja ha såväl obegränsat med plats som en obegränsad budget för att handla inredningsdetaljer.

Jag har en dröm om att en dag kunna köpa ett lite större hus och inreda det verkligen från scratch. Med alltifrån tapeter och målning, eventuellt rivna väggar och så vidare till att inreda med möbler, gardiner och allt annat. Helst ska det vara en gammal skola, kyrka eller liknande – alltså en lite udda byggnad att bo i.
Förmodligen kommer det förbli just en dröm, men jag erkänner att det är en lockande tanke att kunna göra en dag. Nackdelen med ett sådant projekt är att man hamnar en bit från stan förmodligen och jag vill gärna bo kvar med stan inom räckhåll. Helst med överkomliga resor med kollektivtrafik. Och då blir utbudet av sådana byggnader ganska minimalt tyvärr.
Förr tillbaka drömde jag om att bo på landet, men sedan jag flyttade till Stockholm och bor med överkomliga resor till stan, har jag svängt i frågan. Numera är jag en inbiten stadsmänniska och skulle förmodligen ha svårt att finna mig tillrätta ute på landet. Jag får min beskärda del av lantliv när jag är sommarstugan på somrarna och det känns ganska lagom på något sätt. Det är så oerhört skönt att komma tillbaka till stan när man haft några veckor ute i skärgården med långa avstånd till närmsta affär och socialt umgänge.
Så skulle det någon gång bli husköp, då blir det säkerligen med ett bättre avstånd till stan, det är jag rätt övertygad om. Inreda kommer jag få göra i vilket fall, det är en sak som är säker.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: