För cirka tio dagar sedan felanmälde jag till Svensk Adressändring att vår eftersändning inte fungerat som den ska. Det har den i princip inte gjort alls sedan vi flyttade i februari och vi saknar stora mängder post. Jag har fått påminnelser på flera fakturor som inte nått fram till mig från första början och det är väldigt frustrerande. Istället för att eftersändas har posten antingen gått tillbaka till avsändaren eller delats ut på den gamla adressen. Det är oerhört frustrerande och jag väntar bara på att börja få brev från inkassoföretag eller rentav Kronofogden.
Jag var i kontakt med Svensk Adressändring redan några veckor efter flytten och påtalade att eftersändningen inte fungerade som den skulle. Man skulle då meddela brevbärarna om det hela och förhoppningen var att det skulle räcka för en förbättring. Men sådan tur hade vi inte. Problemen har fortsatt och jag saknar fortfarande post som inte kommit som den ska.
Så för tio dagar sedan hörde jag av mig till Svensk Adressändring igen. Jag blev då ombedd att fylla i ett webbformulär för att mer detaljerat beskriva vad som skett. Det gjorde jag – och igår kom ett första svar. Man behöver inte mindre än fyra veckor på sig för att utreda det hela. Det är alltså fyra veckor till då vi inte kommer att få all vår post.

Jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta? Det är jättebra att det utreds ordentligt, men fyra veckor känns trots allt lite i överkant. För varje dag som går, riskerar mer post att komma fel eller återgå till avsändaren – med resultatet att jag i värsta fall kan hamna hos inkasso eller Kronofogden.
Jag har varit supernoga att meddela min nya adress till de avsändare där posten ändå trots allt har eftersänts. Allt för att säkerställa att så mycket post som möjligt i slutändan kommer rätt. Men det är svårt att meddela rätt adress till avsändare vars post inte når fram.

Jag har själv jobbat som brevbärare under många år och kan faktiskt inte riktigt förstå hur man missar en eftersändning. Åtminstone inte så fatalt att den inte funkar alls. Enstaka brev kan komma fel och råka delas ut på fel adress eller av misstag gå tillbaka till avsändaren. Men inte brev efter brev efter brev. Det är mer eller mindre tjänstefel om ni frågar mig. Jag kan faktiskt inte förstå att det blivit så fel och att man ska behöva en hel månad på sig för att utreda det.
Det ironiska är att postgången fungerat tämligen fläckfritt så länge vid bodde kvar i förra lägenheten. Det var ytterst sällan – om ens någonsin – som vi hade något att anmärka på. Men sedan flyttade vi några trappor upp i samma fastighet – och plötsligt fungerar det totalt under all kritik. Det är samma brevbärare som går här, men som uppenbarligen inte förstått det där med hur en eftersändning fungerar. Plötsligt förstår jag den frustration man hört när det kommer till postgången i Sverige, att den inte alltid fungerar som den ska. Det är faktiskt så pass att jag funderar på att posta mina julkort närmsta dagarna, så att jag vet att de kommer fram innan jul.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

2 kommentarer

    1. Jag, fyra veckor låter helt sjukt – kan faktiskt inte förstå vad som kan tänkas ta sådan tid. Nu har jag dock fått brev från Svensk Adressändring att man bett respektive postföretag se över vad som hänt – får se om kanske även de återkopplar om vad som faktiskt hänt med vår post…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: