Jag har nog fortfarande inte förstått riktigt att vi flyttat till en större lägenhet och fått avsevärt större boendeyta. Det känns fortfarande lyxigt att gå runt i den 84 kvadratmeter stora lägenheten, att det tar åtskilliga sekunder att gå igenom hela lägenheten. Det går ibland inte riktigt att förstå att vi nu faktiskt bor så stort, det känns så otroligt lyxigt!
Och nu ska vi äntligen, äntligen få vår egen prägel på lägenheten! Som vi har bråkat med Stockholmshem för att få vår vilja igenom, men till sist gick det. Imorgon kommer målarna och det är dags att få nya, egenvalda tapeter i hela lägenheten. Det är några veckor sedan vi var till Stockholmshems kontor och valde tapeter och vi visste att det skulle vara lite väntetid innan arbetet skulle komma igång. Men så i onsdags ringde målarfirman och meddelade att det var dags att sätta igång med just vår lägenhet.
Trots allt är det viktigt att själv ha fått ha något att säga till om färgval i sitt eget hem, inte minst när man får vara med och betala för renoveringen som gjorts. Och det är ju just det vi opponerat oss emot, att Stockholmshem genomfört en renovering som vi får betala för – men utan att vi fått vara med och välja färger. Och slutligen gick Stockholmshem oss till mötes och gick med på att tapetsera om lägenheten efter våra önskemål.
Jag har en känsla av att det kommer kännas ännu lyxigare i lägenheten när vi väl fått bestämma våra egna tapeter. Det gör så otroligt mycket för trivseln, att faktiskt få ha valt färgerna själv. Jag kände verkligen skillnaden i förra lägenheten när jag fått välja nya tapeter och golv, det gjorde verkligen att lägenheten kändes som “min” på ett helt annat sätt.

Nu kommer det bli några dagar av att flytta runt på möbler, plocka ner tavlor och lossa på möbler vi förankrat i väggarna. Grejen är nämligen att vi hann komma i ordning i lägenheten innan Stockholmshem tog beslutet att låta tapetsera om den. Så då hade vi hunnit få upp tavlor och förankra möbler i väggarna redan. På så vis känns det aningen kluvet att man nu ska tapetsera om, det blir så otroligt mycket dubbelarbete. Men på det stora hela ska det förstås bli riktigt kul att få de nya tapeterna! Det är värt det extraarbete det innebär och vi är båda två övertygade om att det kommer bli bra i slutändan.
När tapeterna väl är uppe på väggarna och möbler och tavlor tillbaka där de ska vara, kommer det kännas som ett hem på ett helt annat sätt än tidigare. Framför att allt kommer det kännas som vårt på ett helt annat sätt. Och det var nästan lite komiskt när vi skulle välja tapeter, vi var så rörande överens om vilka tapeter vi skulle ha i vilket rum. Det hade funkat hur bra som helst om bara en av oss gått och valt, den andre hade blivit lika nöjd ändå.

Stockholmshem hade valt att måla hela lägenheten i vitt, vilket känns väldigt trist och enahanda. Vi vill ha lite mer färg och mönster på väggarna än enbart vitfärg. Nu kommer det också bli så de närmsta dagarna. Exakt hur lång tid målarna behöver för hela lägenheten vet vi inte, men det kan knappast vara särskilt många dagar. Min egen erfarenhet av målare är att det brukar gå ganska fort trots allt.
Jag minns när förra lägenheten skulle tapetseras om, hur mina förutfattade meningar verkligen blev påtagliga. Några dagar innan arbetet skulle påbörjas, blev jag uppringd av en tjej från målarfirman, som ville boka en dag för att börja jobba. Någonstans tog jag förgivet att det var någon som satt och skötte bokningar och gjorde upp scheman för målarna. Men när det på överenskommen tid ringde på dörren, står där två unga tjejer i målarkläder, redo att hugga i arbetet att tapetsera om. Jag fick mig verkligen en tankeställare och insåg att jag fick tänka om när det kommer till könsroller.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: