Ibland blir jag så trött på hur vissa saker sköts och inte minst på folk som inte gör vad man kan förvänta sig. I december skrev jag tenta i ryska och blev godkänd. Men när jag varit in och kollat bland de inlämningsuppgifter vi lämnat in, har det sett väldigt konstigt ut, det har sett ut som att det saknas resultat på vissa uppgifter som jag vet att jag lämnat in. Jag mejlar därför min lärare och frågar vad som gäller, varför det ser ut som det gör med mina inlämningsuppgifter. Dock får jag inget svar, utan tar därför förgivet att allt är som det ska. Men tiden går och plötsligt ser jag att jag inte verkar vara godkänd i alla moment när jag får mitt betyg.
Jag mejlar återigen min lärare, denna gång från min privata mejl och frågar vad som händer – denna gång från min privata mejl. Och fick jag svar; jag är inte godkänd i alla moment, utan behöver komplettera. En uppgift fick jag IG i, det vet jag – sedan var det någon uppgift som inte var inlämnad, men där tror jag helt enkelt att jag klickat fel och missat att klicka på “skicka in”, för jag är tämligen säker på att jag gjort alla inlämningsuppgifter. Okej, jag behövde komplettera, men tiden hade gått för det vilket betyder att jag behöver registrera om mig för kursen och lämna in uppgifterna på nytt under terminens gång – det vill säga nästa höst. Detta innebär dessutom att jag inte är behörig att plugga vidare på fortsättningskursen nu under våren.
Jag blev förstås irriterad och skrev tillbaka att man borde kunna göra ett undantag eftersom jag trots allt vad jag gjort vad jag kunnat, men inte fått gehör när jag mejlat. Men det var kalla handen, det fanns ingen möjlighet till undantag utan jag fick helt enkelt skylla mig själv – det var mitt ansvar som student att hålla koll på detta. Men jag är envis av mig och fann mig inte i beslutet, utan begärde att få möjlighet att överklaga det hela.

Så där står vi nu, jag blev hänvisad till min lärares chefer som jag nu har mejlat och överklagat lärarens beslut. Må så vara att det är mitt ansvar att hålla koll, men det måste också finnas utrymme för att det någonstans här och där blir fel. Inte minst när det hänger på att man som student ska kunna läsa vidare på en fortsättningskurs. Jag kan ta att man har vissa regler, men det måste också gå att göra undantag. Trots allt får skolorna betalt från staten utifrån dels hur många studenter man tar in på respektive utbildning, men också utifrån hur många studenter som får godkänt resultat i sina kurser. Så skolan har definitivt ett intresse i att jag blir godkänd och faktiskt kan läsa vidare på nästa kurs.

Sådant här kan få mig så jäkla irriterad, jag ser verkligen rött när jag kommer i kontakt med stelbenta institutioner som inte kan rucka på uppsatta regler. Det är ju inte fråga om att jag inte försökt, att jag skitit i alltihop och begär att få undantag ändå. Jag har verkligen sett fram emot fortsättningskursen och nu hoppas jag innerligt att dessa chefer tar sitt förnuft tillfånga och gör ett undantag så att jag kan komplettera med de uppgifter som saknas. Eller att man på något vis löser så att jag åtminstone kan gå fortsättningskursen, det är allt jag begär. Eller tycker ni att jag ställer för höga krav?

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

2 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: