Visst är det skönt att inte ha så mycket inplanerat emellanåt, att verkligen få känna sig ledig. Och jag gick in i den nuvarande långledigheten utan att ha särskilt mycket inplanerat överhuvudtaget. Men säg det som varar länge. Ett par dagar utan planer hann det bli, sen började planerna strömma in. Och det är sällan det kan ske utan att saker krockar. I tisdags ringde telefonen först angående en välbetald filminspelning igår onsdag. Jag tackade snabbt ja, jag behöver ju få in alla pengar jag kan få – både på företaget och i den privata plånboken.
Sen tog det inte mer än någon timme så ringde man från jobbet och frågade om jag kunde jobba extra också – precis när filminspelningen skulle äga rum. Eftersom filminspelningen skulle ge mer pengar än ett övertidspass på jobbet, tackade jag först nej till jobbet. Men så frågade man om jag kunde ta några timmar på förmiddagen, eftersom det var då det krisade som mest. Och snäll som man är, gick jag med på det eftersom det då inte krockade med filminspelningen.
Så det blev en tidig morgon igår. Kvart över fem ringde väckarklockan och strax efter halv åtta var jag på plats på jobbet. Jag jobbade ram till tolv och kastade mig sedan in i en taxi för att ta mig till centralen för att ta tåget till Uppsala, där filminspelningen skulle äga rum. Jag hann precis med mitt tåg och kom till inspelningen på utsatt tid.
Inspelningen var klar lite tidigare än planerat, så jag satte mig i ett fik på Uppsala central för att invänta mitt tåg. Då började det komma nyheter om tågförseningar mellan Uppsala och Stockholm på grund av en naturhändelse – och jag började förstås ana oråd. Man vet ju det är ställt med tågtrafiken numera. En stund innan tåget skulle komma, kom då nyheten att naturhändelsen var åtgärdad, men att vissa följdförseningar kunde kvarstå. Jag gick ut på perrongen för att invänta tåget, som konstigt nog aldrig dök upp. Efter en stund ropade man ut i högtalarna att det var stopp i trafiken på grund av obehöriga i spårområdet. Suck! Om dessa spårspringare ändå visste vad de ställer till med, hur många människor det påverkar i slutändan. Runt 20 minuter fick jag stå på perrongen och huttra innan man slutligen hävde trafikstoppet och tugget kunde rulla in.
Så vid åttatiden igår kväll var jag tillbaka i Stockholm igen och kunde hänga av mig jackan hemma en halvtimme senare. En lång dag blev det, med dryga 13 timmar på språng. Men sådana dagar har jag ibland och det gör mig inte så hemskt mycket direkt.

Idag var det så dags att tatuera sig. Jag har valt att vänta med att piffa till den orm jag har på vänsterarmen och istället göra några småtatueringar så länge. Att piffa till ormen skulle kosta cirka 6000 kronor och det har jag inte råd med just nu. Men de tatueringar jag nu gjort, har jag funderat på ett tag så det är kul att ha fått dem gjorda. Så nu har jag utnyttjat presentkortet jag fick i julklapp och dekorerat kroppen med ytterligare tre tatueringar. När jag fått ihop 6000 kronor blir det till att piffa till ormen, också något jag funderat på väldigt länge. Men det har liksom inte blivit av att jag ens kollat upp priset förrän nu. Må så vara att det är mycket pengar, men jag vet också att de är duktiga på studion jag brukar gå till så jag tror att de kan göra något bra av ormen.
Denna gång blev det en räv bakom örat, en G-klav på högerhanden och ett semikolon på högerarmen. Tatueringen på armen lyckas jag inte få någon bra bild på, men de andra två ser ni här nedan.

Och imorgon är det inplanerat att vara barnvakt åt yngsta systersonen några timmar, en av mina absoluta favoritsysslor. Snart sex månader är han och det händer saker mellan varje gång man träffar honom. Även om jag inte har eller vill ha egna barn, så är det roligt med barn och jag finner mycket glädje i att träffa mina syskonbarn. Man kan få det positiva av att ha barn i sin närhet, men slipper helt enkelt. 😂

När jag inledde denna långledighet, hade jag inte så mycket inplanerat och såg nästan framför mig att jag skulle få lite långtråkigt. Men med tiden har jag fått en del på agendan, som filminspelning, tatuering och barnvakt. Det är som det brukar vara när jag är ledig, jag har svårt att inte planera in en massa saker. Jag brukar kunna ha en ganska fulltecknad kalender under mina ledigheter. Den här veckan har inte direkt varit stressig, utan det är snarare skönt att ha haft lite saker inplanerade. Gårdagen var det visserligen fullt upp från morgon till kväll, men det kändes ändå helt okej.
Jag har sovit lite halvdant de gångna nätterna, jag har inte haft några problem att somna men har sedan vaknat framåt nattkvisten och haft väldiga problem att somna om igen. Några nätter har jag varit vaken flera timmar och somnat först framåt morgonkvisten. Det har i sin tur gjort att jag sovit länge på morgonen och haft svårt att vända tillbaka dygnet efter mina nattpass i förra veckan. På så vis tror jag det var bra att jag tvingade mig upp igår morse för att jobba och därmed tvingade kroppen att ställa om. Och tro det eller ej, men jag sov väsentligt mycket bättre i natt. Jag vaknade visserligen till och låg vaken en stund, men inte mer än någon timme. Till veckan jobbar jag lite dag för ovanlighetens skull och har även ett par filminspelningar inplanerade på dagtid, så vill gärna hinna ställa om dygnet ordentligt tills dess. Men nu är jag kanske åtminstone på rätt väg.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: