Det har väl knappast gått någon förbi att vi varit i Göteborg i helgen. Vi har bott på Scandic Crown, mitt i centrala stan bara några hundra meter från Göteborgs centralstation. Det har varit ett perfekt läge eftersom vi gjort mycket just inne i stan. Vi hade bara några få minuters promenad till helgens huvudattraktion, Rammstein på Ullevi – och hörde till och med ljudet från de andra konserterna under torsdagen och lördagen.
Så den biten var vi nöjda med, liksom en del andra delar av vår vistelse. Det var ett fräscht hotell med bra rum och trevlig personal och vi hade inte mycket att anmärka på när det kom till frukostbuffén. Men det fanns ett stort aber under vistelsen som vi inte riktigt kan smälta. I samband med att vi checkade in, började det med att hotellets garage var fullt och vi var tvungna att åka genom hela stan för att parkera bilen i Nordstans parkeringshus. Och okej, det var säkert en extrem helg med många gäster som checkade in, så någonstans går det möjligen att godta att parkeringsplatserna inte räckte till alla som ville ha en.
Men som något av extra salt i såren, frågade personalen i samband med incheckningen om vi ville att vårat rum skulle städas under vår vistelse. Det sa vi att vi ville eftersom det är en del av charmen med att bo på hotell. Att varje dag ha en nybäddad säng, att det är snyggt och prydligt på rummet när man kommer tillbaka efter dagens övningar. Så vi bad uttryckligen om att rummet skulle städas när vi checkade in i torsdags. På fredagen städades inte rummet alls trots att vi uttryckligen sagt att vi ville det. Så i lördags sa vi specifikt till i receptionen att vi ville att rummet skulle städas. Vi ville ha lite nya handdukar och hoppades på att få det i samband med städningen.
Men trots att vi specifikt sagt till om städning av rummet en andra gång på lördagen, hände ingenting. Rummet städades inte, sängen bäddades inte och vi fick inga nya handdukar. Någonstans är det trots allt så, att om jag betalar nästan 3.000 kronor natten så förväntar jag mig att rummet städas och sängen bäddas varje dag – så enkelt är det faktiskt. Jag köper inte argument om miljö, nedskärningar i personalstyrka och liknande – rummet ska städas om jag betalar så pass mycket för en natts vistelse. Man behöver kanske inte moppa golvet och putsa badrumsspegeln vid varje städning av rummet om man vill ha ett miljötänk och städarna har ett pressat arbetsschema. Men jag tror att de flesta hotellgäster liksom jag förväntar sig städning av rummet om man betalar 3.000 kronor natten. Vill man av någon anledning inte ha rummet städat, kan man sätta upp stör ej-skylten på dörren – och vips låter städarna bli att städa.

I samband med utcheckningen sa vi till igen om att rummet inte städats, trots att vi sagt till om det flera gånger om det hela. Då kompenserades vi med två biljetter på hotellfrukost på valfritt Scandic-hotell i Sverige. Och okej, det är en bra gest för att kompensera gäster som inte är helt nöjda med sin vistelse. Vi har i ärlighetens namn redan utnyttjat dessa biljetter och ätit frukost på ett Scandic-hotell här i Stockholm.
Men jag kan ändå inte riktigt smälta att det ska vara så svårt att få ett hotellrum städat, trots att man säger till flera gånger. Vad är problemet med att göra rätt från början, så man slipper ha gäster som blir missnöjda med sin vistelse? Det skulle ju bli så otroligt mycket smidigare för alla parter i slutändan. Även om inte jag tackar nej till en extra hotellfrukost, så tror inte jag att det kostar Scandic många tior extra att två personer kommer och äter frukost på deras hotell utan att behöva betala för sig. Så det är en för företaget ganska billig kompensation till gäster som inte är nöjda med sin vistelse, det är jag ganska säker på.

Så vill man ha ett okej hotell mitt i stan, då kan man välja Scandic Crown. Men vill man ha sitt hotellrum städat och fräscht varje dag, då ska man nog välja ett annat hotell. Såvida man inte är villig att göra städningen själv – men det är ju knappast vad man betalar en smärre förmögenhet per natt för, eller hur?!

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: