Igår var det så dags för Rammstein på Ullevi och det var minst sagt en upplevelse. Det är alldeles för sällan jag går på konserter med stora världsartister, det insåg jag igår kväll. Konserter går jag på emellanåt, men det är sällan det blir stora artister. Rammstein levde verkligen upp till mina förväntningar när det kommer till spektakulära shower. Vi hade fått platser en bra bit ifrån scenen, men det gjorde ingenting i det här sammanhanget. Vi fick istället en helhetsbild som man knappast hade fått om man suttit eller stått nära scenen.
Jag brukar faktiskt föredra sittplats på konserter numera, ståplats brukar bli lite jobbigt för gubben. Vi hade sittplats uppe på läktaren, vilket passade oss perfekt. Vi hade lagom avstånd till scenen och kunde känna värmen från all pyroteknik. Efter torsdagens konsert utgick varningar om volymen under konserten, men ingen av oss tyckte att volymen var särskilt farlig. Det var högljutt, men inte för högljutt – precis som det ska vara på hårdrockskonserter.

Vad var bäst då? Jo, klart bäst var nog “Du hast” och “Hier kommt die Sonne”, som nästan blev som konsertens höjdpunkt. Lite tråkigare var när man körde några nya låtar som i alla fall jag inte kände igen, även om det inte direkt var dåligt – det ska jag inte påstå. På de flesta konserter spelas ju en del nytt material, så är det ju bara. Jag har dessutom läst på lite i efterhand och insett att Rammstein kommit ut med en ny skiva som jag totalt missat, så därifrån kommer förmodligen låtarna jag inte kände igen under konserten.
Så nu vet jag vad jag ska beställa när jag kommer hem! Ja, jag tillhör det gamla gardet som fortfarande köper CD- och LP-skivor med jämna mellanrum, så nu ska jag köpa Rammsteins nya skiva – det är en sak som är säker. Synd bara att jag upptäckte det först efter konserten, annars hade jag förmodligen fått ut mer av den igår.

Dagen idag har spenderats på ett soldränkt Liseberg, vilket har varit riktigt kul. Även om ingen av oss åker några attraktioner, så är det något speciellt som lockar med nöjesfält. Vi har ätit langos och glass och spelat på chokladhjul – och även vunnit stora mängder choklad. Jag som i normala fall inte äter godis numera, får väl helt enkelt synda litegrann framöver trots allt. Om inte annat har vi mycket choklad att bjuda på de kommande veckorna med tanke på att vi vunnit totalt fyra kilo idag.
Jag har inte varit på Liseberg på många år, det är långt över tio år sedan jag var där senast – och då på deras julmarknad i december. Idag har vi istället haft en femkamp på två personer och förfasat oss över de attraktioner som vi inte vågade åka. Det enda vi var inne på att eventuellt åka, var FlumeRide, som trots allt är ganska harmlös. Men med en kö på närmare en timme, bestämde vi oss för att inte åka. Vi ville inte stå så länge i kön i gassande solsken, så vi valde slutligen att avstå. Som tur var kanske, med tanke på att man riskerar att bli ganska blöt.

Nu slappa vi en stund på hotellrummet innan det är dags att för sista kvällen i Göteborg för den här gången. Ikväll ska vi gå på The Barn och äta hamburgare är det tänkt. Det känns alltid lite vemodigt när man vet att det börjar dra ihop sig för att resa hem igen, inte minst när man haft det väldigt bra. Vi har nu bott tre nätter på hotell, ätit hotellfrukost och ätit ute tre dagar i rad. En minisemester då vi helt enkelt haft det väldigt bra. Vi hr inte gjort så mycket annat när det kommer till större saker i sommar, så denna Göteborgsvistelse är vad vi kostat på oss denna sommar. Imorgon är det dags att bege sig hem till vardagen igen – och det är med lite kluvna känslor. Men så är det ju alltid, även det roliga har sitt slut till sist.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: