Som jag anade redan innan, var jag helt slutkörd i söndags kväll efter helgens övningar. Det har blivit en helg med alldeles för lite sömn, men väldigt mycket annat. I fredags vankades de konsert med Lars Winnerbäck och därefter kryssning till Åbo tillsammans med min systerson mellan lördag och söndag. En väldigt intensiv helg med andra ord, men samtidigt väldigt rolig.
Systersonen har ju tjatat en tid om en finlandskryssning och denna helg blev det äntligen av. Jag vet inte om det riktigt var vad han hade föreställt sig, men jag fick känslan av att han var väldigt nöjd när vi kom tillbaka till Stockholm i söndags kväll. Men även han var rätt slutkörd efter att ha hållit igång hela helgen. Det blev dock en bra kryssning med helt okej mat och hytt. Själv var jag lite besviken på smörgåsbordet dock – det som fanns var gott, men jag hade väntat mig lite fler rätter än vad som faktiskt fanns. Vet inte om jag är petig, men när man ändå betalar några hundralappar för smörgåsbordet, då väntar jag mig faktiskt att det finns en hel del mat. Hytten var dock helt okej, jag hade betalt extra för en lite större hytt och den var i storlek som ett mindre hotellrum.
Vi hade från början tänkt åka med Cinderella, men Viking Line rekommenderade att vi skulle åka med någon av de andra båtarna om man skulle åka med barn. Man menade på att Cinderella var mer tänkt för vuxna medan de andra båtarna var mer barnvänliga. Och det var fler barnfamiljer och pensionärer än jag hade väntat mig ombord på båten. Det kändes inte som att det var någon direkt festarkryssning, utan det var lugn och trevlig stämning ombord. Vi stördes inte av några festande grannar under natten, något som jag varit lite orolig för innan. Det var också därför jag valde en lite dyrare hytt, för att förhoppningsvis komma undan det värsta festandet.
Och Viking Glory var en fin båt, det märktes att den är relativt ny. Vi spenderade en hel del tid i lekhörnan, men gjorde också några vändor i taxfreen. Systersonen hade fått egna pengar att handla för och det gillade han förstås. Det blev en del leksaker från leksaksavdelningen och så godis förstås – och jag passade på att köpa mousserande vin till en fest vi ska ha om några veckor. Jag trodde inte det skulle särskilt mycket i pris, men skillnaden var ändå några tior per flaska, så jag passade givetvis på. 🍷


Själv somnade jag vid elvasnåret i söndags kväll och sov inte mindre än tolv timmar i ett sträck, något som är rätt ovanligt när det gäller mig. Men det visade väl på att jag låg på minus på sömnkontot och hade lite sömn att ta igen. Det är som sagt sällan jag sover så många timmar i ett svep, men ibland händer det. Och när jag vaknade i måndags morse – eller snarare framåt förmiddagen – kände jag mig ändå helt utvilad.
Det har blivit en dyr helg, men det var det värt. Det är sällan jag får så pass mycket “egentid” med systersonen som jag fick denna helg och det var väldigt roligt och givande. Barnvakt är jag ju emellanåt, men det är sällan vi gör några “större” saker – som att till exempel åka på kryssning. Oftast brukar det bli badhuset eller någon utflykt någonstans, men denna helg blev lite mer storslagen. Jag hoppas det blir ett bra minne för systersonen att ha med sig framöver.

Nu är jag i alla fall tillbaka i vardagen igen med allt vad det innebär. Igår började jobbet igen efter helgen, vilket alltid känns lite ovant när man har varit iväg och gjort annat, som liksom brutit av vardagen litegrann. Även om jag bara varit borta ett dygn, så har det ändå varit ett avbräck i vardagen och ett välförtjänt miljöombyte.
Idag började kursen i ryska, vilket faktiskt kändes lite pirrigt. Jag ägnade X antal timmar under gårdagen för att komma tillrätta med allt tekniskt som krävs inför en distansutbildning – min vana trogen i sista stund innan kursen skulle starta. Jag har redan hunnit mejla min lärare ett antal gånger med tusen frågor om allt ifrån registrering för kursen till olika tekniska saker om programvaror och inloggningar. Tålmodigt har hon snabbt svarat på mina mejl, men jag anar att hon redan tycker att jag är en småjobbig elev… 😂
Nu är i alla fall uppropet avklarat liksom genomgången inför den kommande kursen. Det känns spännande och roligt att vara igång och magkänslan säger att det här kommer att bli bra. Jag har trots allt förberett mig ganska mycket inför kursen – inhandlat lexikon för ryska, headset för att kunna delta i seminarierna och gått igenom allt material om lagts upp på kurshemsidan.
Självklart strulade givetvis min inloggning när jag skulle logga in för dagens upprop. Först efter att ha mejlat skolans IT-support fick jag ordning på det hela och kunde vara med på uppropet, 30 minuter sen. Kändes lite förargligt när jag tyckte att jag förberett mig så minutiöst inför kursen och trodde att jag hade koll på allt det tekniska.
Nu har vi i alla fall fått vår första hemuppgift och jag ska sätta mig och plugga det ryska alfabetet. När jag gått igenom materialet, har jag insett att jag trots allt kommer ifrån en hel del från när jag läste ryska på gymnasiet för över 25 år sedan. Men mycket har jag givetvis också glömt, så jag kommer få lägga en hel del tid på att traggla saker fram och tillbaka också.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: