Så har lugnet lagt sig över skäret. Under några dagar har vi varit många släktingar samlade i sommarstugan, vilket givetvis är jättekul men också lite rörigt. Det är inga stora ytor vi har att röra oss på här, så det blir gärna lite trångt. Men det är också riktigt bra att vi varit många, eftersom vi haft en hel del jobb som ska utföras. Panelen på en vägg ska bytas och en annan vägg ska målas om. Mycket har blivit gjort, men det är fortfarande en hel del kvar att göras. Nu har släktingarna åkt hem och det är bara jag och sambon kvar i stugan ytterligare några dagar innan det är det dags att åka hem och börja jobba igen.
Vi kommer fortsätta lägga panel på den dåliga väggen och hoppas hinna bli klara innan vi åker hem på fredag. Det är lite småkul att ha något att pyssla med på dagarna när man är här, annars har tiden en tendens att gå lite långsamt nr man är här en längre tid. Nu har vi fått lite snits på att lägga panelen och vet ungefär hur vi ska göra för att få brädorna på plats och få det rakt. Det var inte helt lätt till en början, men efter ett tag kom vi in i tänket och då gick det riktigt fort. Nu är det bara några få plankor kvar som ska på plats, sedan är knutar och fönsterfoder som ska upp också. När allt väl är på plats ska väggen målas ytterligare en gång.
Det känns lite mäktigt att göra något som kommer sitta på plats under så pass många år. Det är ungefär 25 år sedan vi gjorde något åt panelen på samma vägg senast, så nästa gång är det nästa generation öbor som får snickra upp ny panel.

Teamwork med den nya panelen.

Idag har jag skjutsat in familjen till stan och passade samtidigt på att åka och handla för de sista dagarna på skäret. Det är en märklig känsla att komma in till civilisationen efter flera dagar på en folktom ö. Plötsligt ska man röra sig i trafiken, ha en massa människor och ljud omkring sig och det känns väldigt ovant. Man vänjer sig snabbt vid tempot på landet och det är då inte alltid helt lätt att komma in till stan igen.
Idag realiserades hur mycket matpriserna gått upp på sistone när jag kom till kassan och skulle betala för maten. Precis under 2000 kronor fören veckas mat för två personer. Visserligen lyxar man till det lite extra under semestern med extra god mat, men jag försökte handla så prismedvetet som möjligt och vi har tidigare somrar inte kommit upp i de summorna. Så det är tur att vi har en hyfsat stabil ekonomi och inte lever marginalerna som många andra gör. Vi nyttjar visserligen extrapriser när de finns, men det är inte så att vi är beroende av dem.
När jag slutligen handlat klart och kom ut till småbåtshamnen för att ta båten ut till skäret igen, såg jag något jag aldrig sett tidigare under alla år här ute. En orm kom simmande genom vattnet, bara några decimeter ifrån båten. Jag är inte särskilt ormrädd, men jag vill ändå helst inte komma nära dem. Det var dock synd att jag inte hann få fram kameran för att fota ormen där den kom simmande.

Jag är i alla fall glad att vi inte brukar resa utomlands under somrarna och inte planerat in något i år heller. Det känns som en riktigt taskig tajming att resa utomlands just denna sommar med tanke på att vissa restriktioner fortfarande hänger kvar – och till det den pågående pilotstrejken. Det tycks vara många som blivit strandsatta på olika håll i världen medan andra inte kommer iväg på sina resor överhuvudtaget.
Den svenska sommaren är otroligt vacker och jag känner normalt sett ingen längtan efter någon utlandssemester sommartid. Då reser jag hellre någonstans under hösten eller vintern.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

1 kommentar

Kommentera

%d