När vi kom till hotellet igår, var hotellets garage fullt och det gick inte att parkera i närheten av hotellet. Vi blev av receptionisten på hotellet rekommenderade att åka till Nordstan för att parkera i deras parkeringshus istället. Och jag ska aldrig mer klaga på att köra bil i Stockholm, som jag i normala fall tycker är krångligt att köra i. Trots att jag bott i Stockholm i över 20 år, undviker jag fortfarande att köra bil inne i stan. Men med viss vana att ändå köra bil i storstan, tänkte jag att Göteborg inte skulle vara någon större utmaning. Det gick bra när vi anlände till hotellet och körde den korta biten genom stan. Vi hittade snabbt en plats precis utanför hotellet där man fick stå gratis i 30 minuter och gick in för att checka in.
Men sen skulle vi ta oss från hotellet till Nordstan och trodde naivt nog att det bara var att köra genom Göteborgs stadskärna. Fast fullt så enkelt var det inte, utan man fick ta en jäkla omväg för att köra runt hela stadskärnan. Dessutom var det stora vägarbeten på vägen som inte var inlagda i GPS:en, så det blev till att improvisera och följa skyltningen mot Nordstans parkeringshus. Till sist kom vi ändå rätt, efter att ha varit på väg att krocka och andra trafikanter som viftat och tutat åt oss på vägen fram.
Idag var det dags att flytta på bilen, då det trots all fanns plats i hotellets garage idag och imorgon. Och det blev återigen en utmaning att ta sig fram genom fredagsrusningen från Nordstan och tillbaka till hotellet. Jag har nu två dagar i rad lovat mig själv att inte köra mer bil i Göteborg om det inte är absolut nödvändigt. Jag kör illa kvickt ut ur stan på söndag och sedan är det motorväg resten av vägen hem till Stockholm.
I Stockholm känns det som att man gör mycket för att begränsa biltrafiken inne i stan, medan man i Göteborg verkar ha gjort ännu mer. Det är liksom inte meningen att man ska ta sig fram på annat sätt än kollektivt eller till fots.

Det går i alla fall inte att undgå att Rammstein är i stan, det råder total rockhysteri i Göteborg. Tre konserter ska man hålla på Ullevi och samtliga tycks vara mer eller mindre utsålda. Vi snackar med andra ord om närmare ett par hundra tusen besökare som är i Götet för att se det tyska hårdrocksbandet.
Och det märks när man rör sig på stan, det är en kraftig överrepresentation av hårdrockare på stan, det är Rammsteintröjor och långa hår så långt ögat kan nå. Varenda hotell i Göteborg är fullbokat över helgen och köerna ringlar sig långa till incheckningen. Vi satt en stund i lobbyn i vårt hotell och tog en kaffe vid tretiden och det var nästan en komisk syn att se kön som ringlade långt ut på gatan med personer om ville checka in. Den stunden var vi glada att vi faktiskt kom igår, då incheckningen gick otroligt smidigt. Det är helt sjukt vad mycket folk som är på plats för en hårdrockskonsert.
Jag bokade hotellrum ganska tidigt och det var nog tur, jag hörde folk sitta i lobbyn och diskutera vad de betalat för sina hotellrum, Vissa hade betalat uppåt 12000 kronor per natt medan vi betalde lite drygt åtta för tre nätter – det vill säga mer normala rumspriser för en storstad. Det är trots allt fördelen när man köpte konsertbiljetterna innan pandemin och visste långt i förväg vilket datum konserten skulle äga rum. Alla har kanske inte haft samma framförhållning, eller kunnat ha samma om framförhållning om man köpt biljetterna nära inpå konserten.

Nu är det i alla fall snart dags för middag i hotellrestaurangen innan det bär av till Ullevi. Det börjar liksom bli dags för vad vi åkt till Göteborg för. Man har fått bra recensioner för konserten igår, så jag har höga förväntningar på kvällens konsert. Det är många år sedan jag var på en större konsert, så ska bli kul att faktiskt komma iväg igen. Senast var Metallica för dryga tio år sedan, med undantag för mindre konserter givetvis. Jag är väldigt svag för konserter, men det är väldigt sällan det blir några större sådana. I alla fall i klass med världsartister på stora arenor med publiksiffror på tiotusentals personer.
Nu har jag sett fram emot den här konserten i över två år, så det börjar verkligen bli dags. Det var en ren lyckträff att jag från början alls lyckades få tag i biljetter. Biljetterna släpptes en natt när jag inte kunde sova och jag var blixtsnabb att köpa två biljetter innan konserten var slutsåld. Sedan sköts konserten upp två gånger på grund av pandemin, men ikväll är det äntligen dags.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: