Så har strukturen för den kommande våren börjat att falla på plats. Det kommer bli en del engagemang inom Sjövärnskåren med en militärövning och en väntande kurs för den militärbåt jag kommer basa över när jag är färdigutbildad fartygschef. Det kommer bli en del pusslande rent tidsmässigt och jag har ännu inte hunnit ansöka om ledigt från jobbet för de veckor jag ska vara på utbildning. Men det brukar sällan vara några problem att ledigt för militärövningar och -utbildningar, det gäller bara att få det beviljat.
Nu har jag bokat hyrbilar för att kunna ta mig till och från kurserna – och jag har insett att det verkligen gäller att vara om sig och kring sig när man bokar hyrbil. Jag brukar i normala fall hyra Sixt, eftersom de helt enkelt har bäst bilar. Man brukar bli bortskämd med nya BMW:s och Mercedes, vilket är rena fröjden att köra. Nu insåg jag att jag kunde komma väsentligt mycket billigare undan genom att hyra på CircleK eftersom det blir en del långtidshyror. En av hyrorna blev hela 7.000 kronor billigare om jag hyrde på CircleK jämfört med Sixt. Visserligen får man förmodligen en skruttigare bil, men kan man spara så pass mycket pengar så får det helt enkelt bli så.
Fördelen med Sixt är att jag har ett företagsavtal där och bland annat kan få bilen levererad hem utan extra kostnad, en möjlighet som inte finns hos CircleK. Det är okej att betala några hundralappar extra för en bra service och bättre kvalitet på bilarna. Men när det rör sig om åtskilliga tusenlappar, blir det hela något helt annat, då slår snålheten till och ger sig tillkänna.

Men jag gillar när kalendern är någorlunda fylld med aktiviteter, annars blir jag snabbt uttråkad. Det är sedan en viss balansgång att gå. Att jag lät min kalender bli alltför fulltecknad för ett per år sedan ledde till att jag med buller och bång gick in i den där berömda väggen. Numera känns det som att jag hittat en balans där jag inte åtar mig för mycket utan ser till att även ha tid för återhämtning. Jag har nu även ett schema som möjliggör att jag kan ägna mig åt sådant jag vill utanför arbetstid.
Lite skämtsamt brukar jag ibland säga att jag knappt har tid att jobba, jag skulle ledigt kunna fylla min tid med annat om det var möjligt. Synd bara att det inte skulle funka ekonomiskt. 😊

Nu får jag nöja mig med att arbeta för att få ekonomin att gå runt och se till att ha ett schema som tillåter så många fritidsaktiviteter som möjligt. Och mitt nuvarande schema passar mig alldeles perfekt, då jag jobbar fyra till fem pass och sedan är ledig fyra till fem dagar. Det gör att jag har många dagar jag kan planera in filminspelningar och annat som jag ägnar min fritid åt.
Nu börjar det också dessutom falla på plats för en “karriär” som fartygschef inom Hemvärnet, en process som dragit ut lite på tiden. Men nu ska jag gå den fartygsspecifika utbildningen under våren – och ett par kompletterande moment framåt höstkanten – och sedan är jag redo att tillträda min befattning. Det känns verkligen spännande och kul att så småningom kunna se slutet på att slit som legat bakom att komma hit. Det har varit några tuffa grundutbildningar att gå igenom, utbildningar som alla hemvärnssoldater ska gå oavsett kommande befattning. Nu kan jag lägga dem bakom mig och se framemot att faktiskt nå målet att bli fartygschef.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d