Söderhamns skärgård har inte visat sig från sin bästa sida sedan vi tog sommarstugan i besittning i onsdags. Som på många andra håll har det regnet i rätt omåttliga mängder, inte minst under torsdagsdygnet. Så det har hittills varit obefintliga chanser att jobba på solbrännan, men desto fler att sitta inomhus och kura.
När jag växte upp härute, hade vi inte ens elektricitet här och det blev lätt långtråkigt när vädret inte tillät utomhuslek. Idag har vi el och bredband med någorlunda okej hastighet, så det är lite lättare att få tiden att gå. Numera gör dåligt väder inte fullt lika mycket som när man var liten heller, av flera anledningar.
Det är få ställen jag känner att jag kan koppla av så mycket som just här, när man är mer eller mindre avskärmad från omvärlden. Hade jag haft möjligheten, hade jag med lätthet varit här från maj/juni och en bit in i september. Tyvärr är det svårt att kombinera med ett vanligt jobb, så just det får jag nog vänta med tills jag är pensionär. Och fram tills dess får jag njuta av min semesterveckor på denna paradisö.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: