Den gångna veckan i stugan har varit superlugn. Vi har snickrat lite, men i övrigt har det varit semester till 200 %. Tillvaron i skärgården skiljer sig väldigt mycket från tillvaron i stan, där man allt som oftast har tider att passa, stressar runt bland människor och trafik. På vår lilla skärgårdsö kretsar tillvaron kring det mest elementära. Man äter när man är hungrig, sover när man är trött och stiger upp när man sovit tillräckligt. Vi har lagt oss i hyfsad tid på kvällarna och kommit upp i bra tid på morgnarna. Vi har ätit frukost, lunch och middag och druckit omåttliga mängder med kaffe. Så har vi varit hundvakt dessa dagar, så det har blivit några turer över skäret för att rasta hunden varje dag. Det är ganska rogivande med en hund i huset och skönt att komma ut lite, även när det är dåligt väder.
Vädret har varit lite varierande, veckan började fint men avslutades med regn och mulet väder och bara några få plusgrader. Det blev en aningen guppig båtfärd när det var dags att åka hem i fredags, men inte värre än att det trots allt gick att åka. Jag brukar ha respekt för vädret när det gäller att vara till sjöss i en liten fritidsbåt och ger mig inte ut i hårt väder om jag inte absolut måste.

Det blev dock bara två dygn för mig iland, för idag bar det av tillbaka till skäret igen. Jag vill nyttja min lediga tid så mycket som möjligt och passa på att vara här när jag ändå är ledig. Under augusti kommer det inte bli någon vistelse här alls, så det här blir i princip min sista vistelse här för i år. Eventuellt åker jag ut några dagar i september, men det beror på hur vädret kommer vara de dagarna jag funderar på att åka hit. I september är vädret lite mer oberäkneligt och det är svårare att planera en skärgårdsvistelse då.
Imorgon är min semester formellt sett över, men jag har några schemaenliga fridagar och börjar inte jobba förrän på torsdag kväll. Så det är därför jag passar på att ta några dagar till i stugan innan det är dags att börja jobba igen. De här sista dagarna hoppas jag på att ha vädret med mig så att jag kan måla den nya panelen i satt upp denna sommar. Man vill helst inte ha regn, men inte för varmt heller för då blir det bara jobbigt att stå i solen och pensla.

Det är få gånger jag känner mig så utvilad som när jag varit i stugan en tid. Jag samlar verkligen kraft och energi när jag är här och man kommer bort från stressen i storstan. Jag trivs bra med att bo i Stockholm, men det ger en bra balans till storstadslivet att ha ett lantställe att ta en tillflykt till med jämna mellanrum. Ibland kan jag sakna möjligheten att åka under resten av året, men vintrarna är det tyvärr svårt att ta sig hit med tanke på isarna. Och även om man tog sig ut över isen, så är det inte vinterbonat så det skulle bara bli kallt och jobbigt att vara här vintertid.
Nu ska jag i alla fall njuta de sista lediga dagarna härute och hoppas på okej väder så att man faktiskt kan vara utomhus lite. Även om jag inte har några problem att fördriva tiden inomhus, så är det skönt om det går att vara ute och måla, läsa och lite annat.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d