Så är det dags. Som om inte jag tröttnat på att utbilda mig, ska jag imorgon påbörja introduktionsutbildningen inom sjövärnskåren i min resa för att bli fartygschef. Utbildningen har skjutits upp ett par gånger på grund av Corona, men nu har man hittat ett sätt att genomföra utbildningen på ett smittsäkert sätt. Klockan 07:30 imorgon ska jag infinna mig på regementet för en veckas intensivutbildning. Jag har spenderat helgen med att göra i ordning min packning och gå igenom min utrustning så att allt finns med. Några saker saknas, så jag kommer med all säkerhet få komplettera min utrustning litegrann under veckans gång.
Senaste utbildningen var den grundläggande utbildningen som alla hemvärnssoldater ska göra innan den individuella utbildningen tar fart. Den var två veckor lång och ägde rum strax utanför Örebro. Då var det under rekordsommaren 2018, så det kommer vara lite skillnad i klimat när jag nu ska ut i fält under smällkall vinter. Sen har det ju gått ett tag sedan den utbildningen, så man får ju erkänna att man är rätt ringrostig vid det här laget. Förhoppningsvis finns kunskaperna där någonstans och kommer fram under den kommande veckan. Sedan gäller det att falla in i den militäriska disciplinen igen, vilket även det kommer vara lite ovant. Ska jag vara helt ärlig, är jag faktiskt lite nervös inför den kommande veckan. Det är trots allt lite drygt två år sedan grundutbildningen och det kommer vara en tuff vecka i militär anda. Samtidigt ska det bli kul också, så det är inte bara nervöst.

Denna gång behöver jag i alla fall inte sova kvar på regementet, utan får komma hem på kvällarna. Men det kommer bli långa dagar, så jag kommer inte mycket mer än sova när jag är hemma. Det är ett steg i att minska smittspridningen, att inte sova flera personer i samma utrymme, så alla som kan har rekommenderats att åka hem över natten om man kan. Och det är inte mig emot, jag sover bättre i min egen säng än i en sovsal med en massa främmande människor.
Nu kommer jag även bli utbildad skyddsvakt, en utbildning som tar merparten av den kommande veckans utbildningstid. Och det är faktiskt en utbildning jag ser fram emot. Det är något som öppnar för nya jobbmöjligheter även utanför det militära. Jag vet inte om jag kommer söka sådana jobb, men det är i alla fall en möjlighet.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: