Så börjar restriktioner och rekommendationer bli vardag. Det börjar kännas helt naturligt att ta med sig munskydd när man går hemifrån, det börjar kännas helt normalt att hälsa utan kramar och handslag. Möten hålls elektroniskt, undervisning i många skolor sker via olika digitala plattformar och restauranger och krogar går på knäna när vi inte kan samlas alltför många samtidigt. Ständigt kretsar ens tankar kring att hålla avstånd, inte nysa och hosta offentligt liksom att inte gå hemifrån utan ansiktsmask.
Vi är många som får anpassa vår vardag på mer än ett sätt. Mina träningsvanor är lite annorlunda nu, när gymmet jag går till stängt av duscharna och infört restriktioner för hur många som får vara i lokalerna samtidigt. Det har hänt några gånger att man fått stå utanför i kylan och invänta sin tur att komma in. Och jag känner mig inte helt bekväm i att åka hem med tunnelbanan i svettiga träningskläder för att ta en dusch hemma istället. Någonstans är jag mer bekväm i vanliga och – framförallt – torra kläder när jag rör mig i kollektivtrafiken.

Jag kan samtidigt notera att kaffeförbrukningen här hemma ökat markant, kaffebryggaren får jobba hårdare än den normalt är van vid. Och det är nu fler dagar än normalt då jag sjavar runt i mjukiskläder istället för mina vanliga kläder. När möten och en del av undervisningen sker digitalt, finner jag inte alltid en anledning till att klä mig särskilt snyggt. Det skulle vara intressant att veta om tillverkningen av mjukiskläder fått ett uppsving sedan pandemin drog igång? Jag kan knappast vara ensam om att gå runt i mjukiskläder en stor del av de dagar då man ändå bara är hemma.

Men visst saknar man att återgå till det normala igen. Även om man finner sig restriktionerna, så börjar det ju lite tradigt vid det här laget. Man frågar sig ju hur mycket som kommer bli sig likt när restriktionerna väl släpps och vi tillåts röra oss som vanligt i samhället igen. Kommer de fysiska mötena inom till exempel arbetsmarknaden att återgå till hur det var innan pandemin? Hur mycket av de elektroniska lösningarna kommer finnas kvar även sedan faran med pandemin är över?

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

1 kommentar

  1. Ja men så är det här med, det blir mer handlig av visa saker och ja man hgar fallit in i nya vanor som ska följas, Tyvärr är det många som inte följer dem och har blivit för trötta på det så de orkar inte hålla sig till regler. Det är synd, jag har oxå funderat på om det kan bli så att det blir än slappare på vissa saker då majoriteten vaccinerat sig att man tror att man är helt safe då. Jag vet själv att jag tänkte så då till sommaren att man kanske kan göra si och så för man är vaccinerad då. Ska allt fungera så bör man nog vara extra försiktig hela detta året

Kommentera

%d bloggare gillar detta: