Helt ledig är man nog aldrig om man hängivet driver ett eget företag. Telefonen måste vaktas och mejlen kollas även under sommaren – även om det ska erkännas att arbetsbelastningen är något lägre under juli än resten av året. Nu sköter jag planeringen för augusti och behöver kasta om vissa planer för att få allt att gå runt rent tidsmässigt. I mitten av augusti bär det av till Strängnäs för en filminspelning under ett par dagar och det ska planeras för att vara så effektivt som möjligt.
Det är tur att jag gör detta för att jag tycker att det är kul och ingenting annat. Annars hade jag inte offrat semesterdagar för att sitta och planera min verksamhet. Nu har jag bokat hyrbil för att ta mig till och från Strängnäs så smidigt som möjligt, men det kommer bli långa dagar de dagar jag ska vara där. Inspelningsdagarna sträcker sig från 08:30 på morgnarna till 20:00 på kvällarna och därtill kommer en timmes bilkörning i varje riktning. Men det är sådant man offrar sig för för att kunna syssla med det man sysslar med på fritiden.
Sedan ska det hållas koll på fakturor som skickats och att dessa betalas i tid, vilket inte är fallet i långt ifrån av fallen. Så häromdagen gick det iväg en påminnelsefaktura och nu håller jag tummarna att den betalas så att jag slipper blanda in Kronofogden. Men det är en hel del administration bakom att driva ett företag och man får hålla koll på både det ena och det andra.

Som om detta inte vore nog, har jag idag lagt tid på att lägga om ett lån jag har för att få lite bättre villkor. Och det är inte det smidigaste att göra alla gånger, utan är ganska tidsödande. Jag har suttit ett par timmar i telefon för att få de villkor jag vill ha och välja rätt bank. I dagens läge är det helt fel att ha lån med tanke på räntorna. Men det är ett gammalt lån jag har, som hängt kvar sedan många år och som jag med jämna mellanrum lägger om för att i möjligaste mån hålla nere på kostnaderna. Men jag är dagens läge glad att jag enbart har en hyresrätt och inte sitter med höga bostadslån som det ska betalas på varje månad.

Men det är skillnad att sitta i sommarstugan på en skärgårdsö kontra att sitta i en lägenhet i Stockholm och jobba. Nu ackompanjeras jag av fiskmåsar och vågskvalp och har en utsikt jag inte har hemma. Så här skulle jag kunna ha det året om, det skulle jag skriva under på alla dagar i veckan!

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: