Så är vi tillbaka i stugan igen, vi stod helt enkelt inte ut med att vara kvar i stan i värmen. Från början hade vi planerat att åka tillbaka först måndag eller tisdag, men den tryckande värmen i stan gjorde att vi helt enkelt inte stod ut. Så i förmiddags satte vi oss i bilen och körde de 25 milen till Söderhamn och tog sedan båten ut till vår lilla paradisö. Det kändes som en riktig befrielse att lämna storstan bakom sig och bege sig ut till skärgården istället. Resan var riktigt behaglig med tanke på den eminenta AC:n i bilen och att sedan få sätta sig i en båt, där det fläktar skönt när man åker.
Och det är just charmen med semester, att kunna vara lite impulsiv och inte alltid planera allting i minsta detalj. Istället kan man ta dagarna lite som de kommer och bestämma vad man ska göra utifrån väder och vad man har lust till.
Är det något vi lärt oss den hårda vägen, så är det just att det är värt att betala några kronor extra för att få en bra hyrbil. Någon enstaka gång har vi nappat på extraerbjudanden när det kommer till hyrbilar och har då fått fallfärdiga skrotbilar, där varken AC eller radio fungerat tillfredsställande. Och just en fungerande AC vill man ha sommartid, inte minst när det är varma somrar som denna hittills har varit. Annars hade vi inte stått ut med tanke på hur många timmar vi spenderar i bilen under en semester.

Denna gång stannar vi knappt två veckor i stugan om inget oförutsett inträffar. Sen ska vi hem för att avsluta semestern med att gå på bröllopsfest. Själva vigseln har redan varit, men nu kommer festen och det är alldeles för sällan man blir bjuden på sådant. Inte för att vi inte blir bjudna när släkt och vänner gifter sig, utan för att det är alltför sällan som det sker att folk gifter sig. Åtminstone i vår lilla bekantskapskrets.
Men det blir i alla fall ett roligt avslut på semestern att få gå på fest, det var länge sen sist. Jag har bestämt att hålla min diet åtminstone semestern ut, kanske blir bröllopsfesten ett bra tillfälle att göra ett första avsteg och kanske ta ett glas vin eller två. Jag kommer behöva fortsätta tänka på vad jag äter och dricker, men kanske inte “hårdbanta” på samma sätt som jag gjort de senaste veckorna. Och det skulle kännas väldigt tråkigt att gå på bröllopsfest och inte kunna äta och dricka som vanligt. Så även om jag bestämmer mig för att fortsätta dieten ett tag till, så gör jag nog ett undantag just den kvällen.
Kanske tar en lite mjukare återgång till från dieten och börjar med enstaka undantag här och där för att sedan successivt försöka leva mer normalt. Jag kommer ju inte kunna leva som tidigare igen, då går jag upp i vikt på en gång. Men visst kommer jag även fortsättningsvis kunna unna mig något sött, en öl eller två och någon enstaka gång ät en pizza.

Ingenting är ju bra att överkonsumera och just för att gå ner i vikt är det givetvis bra att plocka bort vissa onödiga saker – som till exempel socker och alkohol och att minimera fettintaget. Men för att sedan bibehålla den vikt man vill ha, då tänker jag mer på att vara måttlig med saker och ting och kombinera detta med att röra på sig regelbundet. Så jag får hitta någon väg att gå när jag väl nått den vikt jag vill ha och försöka tänka på att inte vara så omåttlig med saker och ting som jag varit tidigare. Jag har svårt att bara ta en eller ett par godisbitar och sedan låta bli eller bara ta en öl och sedan avstå från fler. Tar jag fram godis, då går oftast hela påsen åt istället för att bara ta några bitar. Och det är just sådant jag måste vänja mig av med och istället vara lite mer måttlig.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: