Trots att jag knappt jobbat alls under våren och försommaren känns det oförskämt skönt att ha semester. Nu behöver jag inte tänka lika mycket på vad jag gör eller inte gör, utan kan hålla igång lite mer som vanligt trots allt. Under sjukskrivningen var jag livrädd att ta i för mycket och att kanske Försäkringskassan skulle få reda på det och dra in sjukpenningen – något som hade varit en total katastrof.
Hittills har vi i alla fall inte kunnat klaga på vädret under vår semester. Det har varit varmt och soligt dagarna igenom, nästan för varmt till och med. Ni vet så där tropiskt varmt och fuktigt som det brukar kunna vara nere vid Medelhavet och liknande breddgrader. Så det har varit riktigt påfrestande att vara i stan, man har liksom längtat efter att vara vid havet, där det oftast fläktar litegrann och är lite svalare. Vi har ju en badplats inte långt ifrån oss, men problemet är att det inte går att köra bil dit och det är tillräckligt långt för att man ska bli svettig igen när man promenerar hem.
Jag vet inte riktigt om jag ska klaga eller ej på värmen, jag kan faktiskt tycka att det blir jobbigt när temperaturen letar sig uppåt 30-gradersstrecket. Vilket den också gjort de senaste dagarna. Allt blir varmt, det är jobbigt att vara utomhus och det är jobbigt att vara inomhus. Jag har gått barfota inomhus de senaste dagarna och till och med golven är varma. Datorn blir het i värmen när man använder den och svetten bokstavligen lackar vid minsta lilla rörelse.

I onsdags gjorde vi en eftermiddagsutflykt till Sigtuna för att spela minigolf. Det är ingen påfrestande aktivitet, men lik förbaskat blev vi svettiga i den kvava värmen. Vi tog en lunch på en uteservering innan det var dags att åka tillbaka mot Stockholm igen. Och det var faktiskt riktigt skönt att sätta sig i den luftkonditionerade bilen efter några timmar i den stekande solen.
Det är just sådant som är så skönt att kunna göra under semestern när man har tillgång till bil, man blir liksom lite rörligare onekligen. Vi brukar ha sommarbil varje år, dels för att det blir enklare när man ska till stugan men också för att kunna göra lite dagsutflykter den del av semestern som man är i stan. Någon sommar försökte vi med alternativet att bara hyra bil just när vi behövde en och i övrigt åka buss och taxi. Men utöver att det blev väldigt mycket krångligare, blev det faktiskt i slutändan dyrare än att hyra en bil över hela semestern. Så sedan dess har vi alltid bokat en sommarbil som vi hämtat ut första semesterdagen och sedan returnerat när vi kommit hem.
I år börjar jag mitt schema med några fridagar direkt efter semestern, så jag har faktiskt förlängt bilhyran en aning för att eventuellt bli kvar ytterligare några dagar själv i stugan innan arbetet drar igång igen. Jag har inte riktigt bestämt hur jag ska göra än, men det känns skönt att i alla fall ha möjligheten att kunna göra så.

Ett litet orosmoln har faktiskt tornat upp sig på den annars så molnfria sommarhimlen. Jag har nämligen börjat känna av höften igen, vilket jag absolut inte vill göra nu under semestern. Jag tror att jag “förlyfte” mig lite när vi skulle flytta sten i stugan kring midsommar, för det var efter det jag började känna av den lite. Sen har det onda kommit och gott lite som det har velat under dagarna efter midsommar. Jag vet hur ont jag kan få när höften faktiskt sätter igång och trilskas – och jag vill absolut inte att det ska ske nu under semestern. I bästa fall kan jag sitta, men oftast blir jag mer eller mindre sängliggande. Vara uppe och gå är väldigt påfrestande och oftast behöver jag något att stödja mig på.
Så det skulle förstöra en stor del av vad som är kvar av semestern och höften får för sig att bli inflammerad igen. Än så länge har den bara ömmat lätt till och från och jag hoppas att den håller sig till det i fortsättning. Jag får helt enkelt ta det lite lugnt och inte bära en massa sten, så det känns skönt att ha något att skylla på… 😂

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: