En vecka har jag nu varit tillbaka i vardagen igen efter förra veckans militärutbildning. Det har blivit en mjukstart av vardagen med skola tisdag och onsdag, för att sedan ha egenstudier torsdag och fredag. Nästa vecka är det sportlov som gäller, något jag inte är sen att tacka nej till. Visserligen kommer vi få en del hemuppgifter att göra, så helt ledig kommer jag inte att vara. Men jag kan lägga upp min tid själv och till exempel ta sovmorgon varje dag.
Vecka tio börjar sedan lite nya kurser i utbildningen, vilket jag verkligen ser fram emot. Vi får läsa många spännande kurser och får en bred allmänbildning inom litteraturen genom författarutbildningen. De kommande kurserna innefattar att skriva för film och TV liksom autofiktion och dokumentärt skrivande. Så som det känns just nu, kommer jag inte ha mycket till söndagsångest om en vecka, utan snarare tycka att det är lite kul att skolan drar igång igen. Med tanke på att jag varit borta förra veckan och nu har en veckas egenstudier, har jag varit borta mycket från skolan. Så det kommer kännas bra att den kommer igång på allvar igen.

Den gångna helgen har förflutit i ett behagligt lugn och jag har lagt allt pluggande åt sidan för ett par dagar. Förra helgen fyllde min sambo år, men jag befann mig då på skjutbanan under totalt 24 av helgens 48 timmar. Så det där med firande fick liksom stå åt sidan den helgen. Vi tog dock igen det hela igår och firade desto mer. Lördagen inleddes med ett besök på Gamla stans thaimassage för att mjuka upp våra stela kroppar ordentligt. Det var välbehövligt och vi var rejält avslappnade när vi gick därifrån. Jag är så sjukt imponerad av massöserna med sina starka nypor. Det är små thailändskor på kanske 1,60 meter och 45 kilo, men lik förbaskat klarar de att lägga stor kraft bakom massagen. Det knakade betänkligt i min ryggrad och leder under den hårdhänta behandlingen och massösen hittade flera muskelknutar att lösa upp. Efter avslutad massage åkte vi hem för att duscha av oss massageoljan, byta om och sedan gå ut för att äta italienskt på Dolce Vita. Det har liksom blivit något av en favoritrestaurang sedan vi var där för första gången för ett par år sedan. Prisvärt med stora portioner och mysig miljö.
Nej, det kanske inte helt rimmar med rådande smittoläge att röra sig ute på det här viset. Men vi har följt restriktionerna så gott det gick med avstånd och handtvätt. Det enda som möjligen brutit mot restriktionerna är närheten till de massöser som gav oss massage på massagestället. Restaurangen hade glesat ut borden och serverade ingen alkohol efter 20:00, precis som restriktionerna säger. Och någonstans vill man ju leva också, inte bara vara hemma även om Corona härjar fritt därute.

Ömheten i kroppen har börjat lägga sig efter förra veckans övningar på skjutbana – inte minst sedan gårdagens massage. Kroppen har ömmat i varenda muskel och jag har känt mig helt slutkörd rent fysiskt. Nu har jag fått flera nätter med sammanhängande sömn utan att väckarklockan ringt vid femtiden på morgnarna. Och jag har kunnat hålla ett tempo som kroppen och psyket är vana vid.
Jag har varit i kontakt med mina befäl inom Hemvärnet och satt igång processen för vidare funktionsspecifik utbildning till fartygschef. Mina nautiska behörigheter ska förnyas bland annat, vilket enbart känns riktigt roligt. Hur det exakt är upplagt vet jag inte i nuläget, utan det återstår att se. Men nu börjar den roligaste biten i min “karriär” inom det militära. Det kommer förmodligen inte vara lika krävande fysiskt som de gångna två utbildningarna har varit, vilket ju inte gör så mycket.
När utbildningen drog igång förra veckan, var jag lite nervös eftersom det var så länge sedan jag gick den första introduktionsutbildningen. Jag mindes fasen inte ens hur man gick upp i givakt kändes det som. Men när det väl var dags, fanns kunskaperna där och det mesta flöt på väldigt bra. Inte en enda gång under utbildningen tänkte jag ens tanken på att avbryta och åka hem, utan bet ihop och var bestämd på att jag skulle fixa det hela. Vilket jag ju också gjorde på i princip alla punkter. Slutprovet i skjutningen klarade jag inte, men det kommer jag få ta igen vid senare tillfälle.

Dolce Vita
Gamla stans thaimassage

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d