Jag brukar aldrig ha några som helst problem att koppla bort jobbet när jag har semester. Helgerna är lite för korta att för att kunna koppla bort jobbet helt, men under fyra veckors semester är det oftast inga problem.
Det är inte många tankar jag ägnat jobbet sedan jag gick på semester för knappt två veckor sedan. Nu börjar det dessutom sjunka in att jag inte kommer återgå till jobbet efter semestern, utan att jag istället ju kommer börja plugga. Och för en gångs skulle ser jag fram emot semesterslutet och att få se vad Skrivarlinjen på Folkuniversitetet har att erbjuda. Det ska bli riktigt kul att börja plugga och få göra något annat ett tag.
Framförallt nu, när Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man ska fortsätta jobba hemifrån även till hösten. Jag har inte så mycket emot att jobba hemifrån, men sista tiden innan semestern började det kännas rätt långtråkigt trots allt. Man lämnar knappt lägenheten alls, träffar inga människor och det blir inte direkt mycket till miljöombyte. När jag gick på semester för ett par veckor sedan, kände jag mig totalt socialt uttorkad. Jag hade knappt lämnat lägenheten på flera veckor och inte träffat mer folk än min sambo (inget fel på henne, men ni förstår säkert vad jag menar). Jag har inte fått någon annan information än att undervisningen kommer ske på plats på skolan som planerat och det känns faktiskt riktigt bra.

Den första halvan av semestern har förflutit i ett stilla lugn. Det har blivit en första sväng till sommarstugan i Söderhamns skärgård, den plats där jag har allra lättast att koppla av. Vi brukar ytterst sällan resa utomlands sommartid, så corona-restriktionerna har inte påverkat våra semesterplaner särskilt mycket. När vi inte varit i stugan har det blivit några dagsutflykter till Sigtuna, Nynäshamn och Trosa. Idag bär det av till sommarstugan igen och blir det inte uruselt väder blir vi kvar tills det närmar sig slutet av semestern.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: