Jag brukar föredra att ha sen semester och har i princip alltid lagt min sommarsemester i augusti. Det brukar vara den sol- och värmesäkra perioden av sommaren, sen är det så skönt att ha sitt roliga kvar när kollegerna börjar komma tillbaka till jobbet efter sina semestrar. Och när min semester väl är över, då börjar det bli höst ute och det är lättare att komma tillbaka till jobbet.
Och just i år känns det som helt rätt val med sen semester. Åtminstone rent vädermässigt. Sommarvädret har varit lite sisådär, bortsett från värmeböljan över midsommarhelgen. Men de senaste knappa tre veckorna har varit över förväntan, även om det inte varit någon extremvärme. AC:n i hyrbilen har fått jobba rätt bra under de gångna veckorna och har varit guld värd under timmarna bakom ratten. Och regn har det bara varit vid ett fåtal tillfällen under semestern.

Nu är det en dryg vecka kvar av semestern och nästa måndag börjar utbildningen. På något vis börjar det sjunka in att jag faktiskt ska börja plugga. Jag har fått kallelse till uppropet nästa måndag och en inloggningen till utbildningsportalen man använder sig av. Alltihop börjar på något vis realiseras. I slutet av nästa vecka bär det av tillbaka till Stockholm för de sista semesterdagarna och att tvätta och förbereda sig inför skolstarten.

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d