Det märks att folk plötsligt har mycket mer tid i dessa Corona-tider. Frivillig eller ofrivillig karantän, lugnare tillvaro på arbetsplatserna för oss som inte är i karantän (i alla fall generellt sett) gör att vi får slå ihjäl tiden med något annat. Och det märks inte minst i flödena på sociala medier. Alla har vi sett dessa “gåtor” och “utmaningar” som med jämna mellanrum dyker på till exempel Facebook, där man ska klura ut svaret på en gåta och själv publicera gåtan om man inte svarar rätt – eller publicera uppdateringar under ett visst antal dagar på ett visst tema (kan vara lästa böcker, köpta skivor, sedda filmer eller liknande).
Jag brukar ytterst sällan vara med när jag får frågan om dessa “utmaningar”, Corona-tider eller ej. Senaste tiden har de dock börjat hagla så tätt att i alla fall jag själv kan några av dem mer eller mindre utantill trots att jag inte deltagit, utan bara sett dem dyka upp i olika flöden på sociala medier. En av dem som cirkulerat mest på Facebook på sistone ser ni här nedanför. För att “slippa” en massa kommentarer om det rätta svaret kan jag redan nu meddela att det är 30. Skorna motsvarar 10, gubben 5 och halsdukarna (eller vad det nu är?) 4. Sista raden blir alltså 10 + 5 · 4 = 30. Så, nu slipper ni räkna ut detta nästa gång det dyker upp i flödet och kan leverera rätt svar och undvika att publicera det i ert eget flöde. 😁

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d