Senvintern och våren har hittills gått otroligt fort. Plötsligt har hela mars passerat och vi går idag in i april. Först igår kväll insåg jag att jag faktiskt har en dryg veckas påsklov och inte kommer behöva ställa väckarklockan de närmsta tio dagarna. Även i år blir det för de flesta av oss en lite annorlunda påsk utan stora middagar och firande med släkten. I vår familj har vi inte så jättestora påsktraditioner. Medan jag jobbade skift, åtog jag mig ofta att jobba påskhelgen eftersom det gav bra extrapengar. Så det är väl ingen större “deal” att inte få träffa familjen under påsk. Men det är klart att det hade varit kul, bara för att det inte går så blir man av någon anledning extra sugen att resa iväg över påskhelgen.
Påskhelgen 2020 tänkte åtminstone jag själv att pandemin snart är över och att 2021 skulle se annorlunda ut. Så blev det inte, istället känns det som att situationen nästan förvärrats sedan förra påsken. Nu får man hoppas på ett annat läge till 2022 istället. Och förhoppningsvis ser det bättre ut då, med tanke på att vaccinationerna är i full gång. Till nästa vår, borde vi fått bukt med pandemin känns det som. Hade man för ett år sedan vetat att det skulle fortsätta så här länge, hade man förmodligen blivit ganska nedslagen, så det är nog tur att man inget visste känns det som. Nu skjuter man upp vaccinmålet och slopar målet att alla över 18 ska vara vaccinerade innan halvårsskiftet. Istället är målet att alla ska ha fått minst en dos innan 15 augusti. Så det är väl bara att bita ihop och hålla ut ett tag till.

Här i Bagarmossen blir det en lugn påsk på tu man hand. Min sambo jobbar dagpass under hela påskhelgen, men lite påskmat och godis har vi ändå tänkt att vi ska hinna med. Jag behöver plugga och skriva lite, så det kommer säkerligen bli några timmar vid datorn, påskhelg eller ej. Men det gör mig inte så mycket, jag har ingen större relation till påsken så att jag känner att det behöver vara så värst mycket firande.

Så är det första april idag, den dag på året då svensken på riktigt tillämpar källkritik i dess rätta bemärkelse. Är det någon därute som utsatts för något aprilskämt i år? Själv har jag varit ganska förskonad de senaste åren, även media har ju varit ganska restriktiva med aprilskämt på senare tid. Kanske har det haft lite med debatten kring “fake news” att göra, att media är mer mån om att ge ett seriöst intryck för att inte späda på debatten. Men det har varit den stående utmaningen genom åren att försöka hitta någon nyhet i tidningen och på TV-nyheterna som är lite för osannolik för att vara sann.
Det närmsta jag kommit i ett försök att luras i år, är ett inlägg i Bagis Facebookgrupp om att Starbucks ska öppna i Bagarmossen till sommaren. Låter lite osannolikt i en förort som just Bagarmossen om man ska vara ärlig. Men vem vet, det kanske inte alls är ett skämt? Vi får väl se till sommaren, när caféet enligt inlägget ska öppnas. Är det inte ett skämt, tycker jag nästan lite synd om företagaren som lagt ut inlägget, eftersom 80 % av kommentarerna till inlägget handlade om att det förmodligen var ett skämt.

Delar med mig av ett vårtecken från vår innergård!

Relaterade artiklar

Aftonbladet 1 2 3 4 5
Dagens Nyheter 1 2 3 4 5
Svenska Dagbladet 1

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: