En nioårig flicka i Ohio har utsatts för en våldtäkt och blev gravid efter övergreppet. Till att börja med ett fruktansvärt övergrepp som i sig är tillräckligt för att göra en heligt förbannad. Milt uttryckt. Men som extra salt i såren nekades flickan en abort eftersom graviditeten upptäcktes sedan hon passerat den den sexveckorsgräns som Ohio infört för aborter – det med bara tre dagar. Istället tvingades hon resa till en grannstat för att genomföra en tidig abort.
I USA pågår tydligen en hätsk debatt om det är Gud eller kvinnan själv som bestämmer över sin kropp. Detta är inte ens en debatt som borde pågå i ett modernt samhälle. Självklart är det kvinnan själv som bestämmer om huruvida hon ska genomföra en abort eller ej, allt annat är helt absurt. Jag kan inte annat än känna mig illamående över att man har sådana hårda abortlagar i det land som kallar sig för en av världens största demokratier. Det är ett sådant exceptionellt hyckleri att jag faktiskt saknar ord. Jag undrar vad barnkonventionen säger om att neka ett våldtäktsdrabbat barn en abort?

Men ingen vågar ju opponera sig emot ett land som USA, då blir man väl invaderad eller liknande. USA är duktiga på att lägga sig i andra länders inre angelägenheter, men hur vore det att se över sina egna för en gångs skull? Vill man kalla sig en demokrati i dess rätta bemärkelse, är det en självklarhet att man ska tillåta aborter.
Jag blir så trött på – framförallt – religiöst folk som gapar sig hesa om att abort är mord. Så är det givetvis inte, utan detta är inget annat än ren rappakalja. Men i USA låter man detta resonemang gå så långt att man till och med nekar ett nioårigt våldtäktsoffer en abort. Och då har man per automatik frånsagt sig rätten att kalla sig en demokrati.

Relaterade artiklar

Dagens Nyheter 1

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d