Alla ni som överväger att rösta på SD i valet den 9/9. Alla ni som ens tänkt tanken, som ens anar tanken att Jimmie Åkesson skulle kunna vara minst tillstymmelse till statsministerkandidat. Snälla, använd er hjärnceller och tänk efter en gång extra innan ni nyttjar er demokratiska rättighet att gå och rösta!

För i ärlighetens namn undrar jag om det finns någon SD-anhängare som fattar vilka demokratiska analfabeter som detta parti faktiskt består av??! I onsdags var nämligen partiledaren Jimmie Åkesson med i Morgonpasset i P3, där han klargjorde att han – om han var chef – skulle lägga ner P3 direkt eftersom det var en skitkanal.
– Jag ställer upp här för att jag vet att jag måste det, men jag hade helst sluppit det, faktiskt, för jag känner inte att P3 är en kanal för mig. Hade jag varit chef här hade jag lagt ner P3 för länge sedan, för jag tycker det är vänsterliberal smörja rakt igenom.
Så sa han bland annat i intervjun, men försöker i efterhand släta över det med att han inte sa det i egenskap av politiker utan som licensbetalare.

Men hur många SD-sympatisörer förstår allvaret i att en högt uppsatt politiker uttalar sig så här, oavsett politisk hemvist? Vad tror ni händer med er så varmt omhuldade yttrandefrihet när SD tystat public service? Hur många får då komma till tals?
Jo, för det är just det som Jimmie Åkesson faktiskt säger i intervjun. Om han blir statsminister, då tystas all media om förmedlar just exakt de budskap som passar honom. Förstår ni allvaret i detta? Förstår ni hur illa det är med politiker som inte håller sig till enbart kritik av innehåll i specifika program, utan sågar en kanal och underförstått hotar med nedläggning? Hur många SD-anhängare hade inte obstruerat radikalt om en vänsterpolitiker gjort motsvarande uttalande?!

Alla som inte hann börja skolka innan historielektionerna i andra klass vet nämligen att det i Nazityskland inte började med gaskammare och krig. Istället började det med demokratiska val, val där inget parti fick egen majoritet. Nazisterna fick ungefär 30 % av rösterna, men högern hjälpte dem till makten. 

Det var först därefter som man förbjöd yttrandefrihet och började förfölja och frihetsberöva journalister. För att därefter förbjuda andra partier liksom fackliga organisationer. Och till sist byttes polisen ut mot militära styrkor som SS. Sådant pratade nazisterna inte om innan valet. Då kallade de sig Tysklandsvänner och det var många år kvar till förintelsen.

Börjar ni ana ett mönster? Åtminstone ni som fortfarande höll er vakna under lågstadiets historielektioner borde kunna se ett samband, eller hur?! Borde inte historien vid det här laget ha lärt oss inte vilja släppa fram odemokratiska krafter som vill tysta sina meningsmotståndare genom inskränkningar av public service och yttrandefrihet? Borde inte de som skriker högst om det viktiga i yttrandefriheten också var de som värnar den allra mest? Som de Sverigedemokrater som anser att deras yttrandefrihet kränks så fort deras osmakliga åsikter får mothugg…?

Förespråkar man yttrandefrihet, måste man också tåla att få mothugg. Resonerar man i motsatt riktning är man ingenting annat än en antidemokrat.

Relaterade artiklar

DN 12

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: