Det finns dagar för allt och i måndags var det serietidningens dag. Jag har knappt läst några serietidningar på åratal, men gjorde det väldigt mycket när jag var barn. Under en period valde jag att lägga min veckopeng på Kalle Anka-tidningar istället för lördagsgodis. Jag tänker ibland på att just serietidningar och tecknad film inte har samma ”status” idag som när jag växte upp. Jag minns hur roligt jag tyckte att det var när tecknad film visades på TV. Minns ni program som till exempel Disneydags? Det var en stor TV-höjdpunkt som jag minns det. Även om många av filmerna var gjorda på 40- och 50-talen, så håller de än idag och har ett helt enormt underhållningsvärde.
Idag finns många av filmerna på Youtube och man behöver inte se något specifikt TV-program för att hitta dessa enormt roliga filmer. Sen märks det på dem att det var en helt annan tid när de producerades. Den första av de två filmerna nedan skulle förmodligen aldrig tas emot särskilt blida ögon idag. Myrorna i filmen skulle kunna symbolisera afrikaner och filmen levererar egentligen rätt förlegad syn på våra medmänniskor i Afrika. Men bortser man från det, är den fortfarande rolig. Just dessa två filmer nedan är trots allt mina favoriter när det kommer till Kalle Anka.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: