Det har känts svårt att få någon riktig adventsstämning i år. En pågående pandemi som gör det lite osäkert kring hur julhelgen ska spenderas liksom ställt in saker som julmarknader och julbord och medfört att man får hålla extra avstånd under julshoppingen har givit lite smolk i bägaren på något vis.
Till det har skolan tagit nästan all min uppmärksamhet och energi de senaste veckorna. Så det känns litegrann som att december månad passerat rätt obemärkt hittills i år. Men nu börjar det sakta sjunka in att det bara är några dagar kvar på terminen och att det sedan är lite julledigt. Jag får passa på att njuta av för en gångs skulle inte bara vara ledig över storhelgerna, utan även få vara ledig under mellandagarna. Under alla år som skiftjobbare, var det ytterst sällan man hade någon sammanhängande ledighet över jul och nyår – åtminstone schemaenligt. Och som “kontorsråtta” – som jag ju blivit på äldre dagar – jobbar man ju oftast mellandagarna. Så i år ska jag försöka njuta så gott det går, pandemin till trots.
Det kommer bli lite annorlunda julfirande, med ganska små sällskap vilket är lite olikt vår familj. Vi brukar inte vara jättemånga, men fler än de i år rekommenderade åtta personerna brukar vi oftast vara på julafton. I år har vi istället fått försöka dela upp oss med hänsyn till att ingen ska behöva sitta ensam, så gott det nu går. Men jul blir det, pandemi eller ej. 😊

Om författare

Jag har bloggat på olika sidor sedan tidigt 2000-tal och brinner för det skrivna ordet. Jag är utbildad sjökapten och författare och mina inlägg kretsar mycket kring min vardag och politik liksom mina stora passioner mat, resor, film och litteratur. Förutom min blogg, ägnar jag mig åt film och har vid det här laget haft roller i ett stort antal produktioner inom såväl reklam som serier och långfilmer.

Du kanske också gillar:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: